Skamenjeni fetus u telu žene bio 40 godina

U jednoj bolnici u Bogoti u telu žene je otkriven je fetus koji je u njoj bio punih 40 godina, nakon što se žena prijavila u bolnicu zbog bolova u stomaku.

Zdravlje

Izvor: Izvor: www.telegraph.co.uk

Četvrtak, 12.12.2013.

19:15

Default images

Nakon što su doktori pregledli staricu koja ima 82 godine, otkrili su da se u njenom telu nalazi stvrdnuti fetus ili litopedion, kao je stručni naziv, a analizom su ustanovili da se on u njenom telu nalazi već 40 godina.

Litopedion, takođe poznat i kao "kamena beba" je redak sindrom koji se dešava kada se fetus nađe van materice u trbušnoj duplji, i najčešće se dešava kod vanmateričnog začeća.

Ukoliko postane suviše velik kako bi se asporbovao nazad u telo, fetus ulazi u proces kalcifikacije i pretvara se u kreč, kako bi se majka zaštitila od trovanja usled truljenja zametka.

Žena kod koje je pronađen ovaj fetus prebačena je u drugu bolnicu u kojoj će biti operisana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: