Orašasti plodovi za mušku plodnost

Kako bi zaštitili svoje reproduktivno zdravlje i poboljšali plodnost, muškarcima se savetuje da u svoju ishranu uključe voće, povrće, ribu i orašaste plodove.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2013.

17:45

Default images

Ovakva ishrana, pokazalo se, manje oštećuje DNK njihove sperme, za razliku od "teže" hrane. Naučnici u Kaliforniji kažu kako hranjive materije u ovim namirnicama mogu biti ključ takvih rezultata.

Prethodna istraživanja su pokazala da, što je muškarac stariji, to je veća mogućnost da će imati DNK fragmentacije spermatozoida i hromozomske promene u spermi. To može dovesti do veće šanse da budu neplodni ili dobiju decu sa invaliditetom.

Međutim, ishrana bogata vitaminima C i E, cinkom i folnom kiselinom može zaštititi DNK, pogotovo muškaraca koji su stariji od 40 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: