J&J povlači 32 miliona antibebi pilula

Farmaceutska kompanija "Džonson i Džonson" povlači 32 miliona paketa pilula za kontracepciju "Cilest" iz Evrope, Azije i Latinske Amerike.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 06.06.2013.

11:55

Default images

"Cilest je na tržištu u 43 zemlje, ali ne i na tržištu SAD. Kompanija povlači 179 serija posle rezultata redovnog testiranja", rekla je portparolka korporacije Mišel Romano za Rojters, a prenosi Jahu njuzs.

Prema medijskim izveštajima, "jedan od dva hormona u Cilestu nije se ponašao na testu kao što je bilo očekivano". Romanova tvrdi da je proizvod i dalje siguran i da nema nikakve opasnosti za žene koje koriste to sredstvo za kontracepciju.

"Cilest" proizvodi Jansen farmasjutikals Inc, deo kompanije "Džonson i Džonson." U poslednje četiri godine farmaceutski gigant iz Nju Brunsvika je povukao iz opticaja više od 40 proizvoda..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: