DZ u Nišu dobio analogni mamograf

Niškom Domu zdravlja uručena je danas mamografska oprema ukupne vrednosti 70.000 evra, u sklopu donacije Vlade Japana i projekta "Unapređenja skrininga i prevencije raka dojke u Srbiji".

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2011.

14:57

Default images

Domu zdravlja u Nišu poklonjen je jedan analogni mamograf, komora za suvo razvijanje filmova, jedan negatoskop i CR sistem.

Opremanje niške zdravstvene ustanove mamografskom opremom predstavlja istovremeno i primenu Nacionalnog programa "Srbija protiv raka".

Vlada Japana u sklopu projekta "Unapređenja skrininga i prevencije raka dojke" poklonila je Srbiji dva digitalna mamografa i 30 analognih sa pratećom opremom, a ukupna vrednost tog projkta je 5,8 miliona evra.

Ukupna pomoć Japana Srbiji do sada iznosi oko 200 miliona evra, od čega je za zdravstvo usmereno oko 22 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: