Letnja borba sa rozaceom (FOTO)

Osobe koje imaju rozaceu, trajno crvenilo lica, znaju koliko je ovo hronično stanje kože neprijatno i da se pogoršava tokom letnjih vrućina. Nudimo vam savete kako se tokom letnjih meseci zaštite ako imate rozaceu.

POGLEDAJTE KOJE POZNATE LIČNOSTI IMAJU ROZACEU

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2012.

09:05

Default images

Brzo se ohladite

"Toplota u velikoj meri pogoršava rozaceu," kaže dr Ričard Odom, profesor dermatologije. "Ne samo što se crvenilo češće javlja tokom letnjih meseci već ono i traje duže." Kada osetite da vam je lice toplo, uzmite nešto hladno poput leda, konzerve ili obloge i naslonite na lice.

Povećajte zaštitu protiv sunca

Svi treba da štite kožu od sunca, međutim osobe sa rozaceom na to moraju da paze mnogo više od ostalih jer čak i jedno izlaganje suncu bez zaštite može dovesti do upale. Kada izlazite na sunce, stavite šešir, sedite ispod suncobrana i koristite kremu sa minimum 30 zaštitnim faktorom.

Koristite aloju

Mnogi pacijenti su potvrdili da im pomaže aloa vera i to kad biljku nanesu direktno na lice. Njena tečnost brzo hladi i smiruje kožu.

Pratite šta vam smeta

Ako ste u potrazi za dobrim tretmanom protiv rozacee, obratite pažnju na stvari koje vam prijaju a koje ne kako biste zaključili koji je tretman najbolji za vas.

Obzirom na to da je ovo stanje neizlečivo i da se bolest samo može držati pod kontrolom mnogi poznati pate od nje.

POGLEDAJTE KOJE POZNATE LIČNOSTI IMAJU ROZACEU

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: