Samsung vratio u prodaju model Galaxy Note 7

Samsungov pametni telefon Galaxy Note 7 ponovno je pušten u prodaju u Južnoj Koreji u subotu, gotovo mesec dana nakon što je taj elektronički div bio prisiljen da obustavi prodaju zbog slučajeva u kojima su se baterije mobilnog uređaja zapalile za vreme punjenja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2016.

12:44

Samsung vratio u prodaju model Galaxy Note 7
Tanjug / AP Photo/Richard Drew

U novim modelima baterije su zamenjene, rekao je portparol. Model će se ponovno prodavati u Evropi od 28. oktobra.

Samsung je obustavio prodaju tog modela početkom prošlog meseca nakon priznanja slučajeva u kojima je tzv. fablet, prvobitno lansiran 19. avgusta i prodat u nekoliko zemalja, za vreme punjenja baterije bio zahvaćen plamenom. Nekoliko vazduhoplovnih kompanija zabranilo je putnicima da ih unose u avion.

Kompanija je objavila da je obuhvaćeno 2,5 miliona telefona i svim je kupcima ponuđena zamena, među njima 1,4 miliona kupaca samo u Južnoj Koreji i SAD-u.

Američko veće potrošača saopštilo je da poseduje 92 izveštaja o tome da su se mobilni uređaji pregrejali ili da ih je zahvatio plamen.

Model Galaxy Note 7 je najnoviji uređaj iz Samsungove serije takozvanih fableta, pametnih telefona s vrlo velikim ekranima. Samsung je takođe u Note 7 dodao čitač šarenice koji omogućuje korisnicima otključavanje telefona skeniranjem oka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: