Kako dobiti bolji signal u zatvorenom prostoru?

Mobilni signal u zatvorenom prostoru ponekad zna da bude problematičan. Možete imati fantastičan signal u jednom delu kuće ili stana dok u sobi pored ne možete ni da uspostavite poziv.

Izvor: hr.n1
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Iako ne možete da promeniti zakone fizike i način na koji funkcionišu radiotalasi postoje neki trikovi i metode kako da poboljšate mobilni signal u zatvorenom.

Neki od njih zahtevaju promene u navikama ili kupovinu nekih mobilnih dodataka dok drugi koriste već postojeća svojstva u vašem telefonu. Kako god, signal će vam biti bolji.

Imate li Wi-Fi poziv? Koristite ga!

Wi-Fi pozivi relativno su nova opcija koja se može naći na većini novih mobilnih telefona. Umesto da koristite mobilnu mrežu, spojite vaš smartphone na Wi-Fi mrežu i uspostavljajte pozive preko nje, odnosno preko interneta.

S obzirom da su Wi-Fi mreže uglavnom u zatvorenim prostorima taj signal je dosta jači od mobilnog signala.

Sami Wi-Fi pozivi su se poboljšali poslednjih nekoliko godina.

Nabavite femtocell

Femtocell i nije nov proizvod, ali većina nas za njega nikad nije čula jer se ne korite previše. Najlakše ga je shvatiti kao repetitor za najbližu mobilnu antenu.

I femtocell i antena rade na istim frekvencijama kao i vaš telefon, ali femtocell je programiran da prima i reemituje vaš signal anteni. Ono što je takođe dobro jeste da radi s bilo kojim mobilnim telefonom.

Nabavite pojačivač signala

Postoje kontroverze oko njihove efektivnosti, ali pojačivači mobilnog signala mogu biti dobro rešenje na lokacijama gde su različiti telefoni i različite mreže.

Imajte na umu ograničenja mobilnog signala

Radiotalasi se ponašaju na određeni način zahvaljujući zakonima fizike i neće postojati tehnologija koja će to promeniti. Zato je najbolje izbegavati telefoniranje u "prizemlju" i sobama koje su "zatvorene" sa svih strana.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Neverovatan podvig: Robot izveo salto unazad / VIDEO

Nakon što je pre nekoliko dana predstavila SpotMinija, robota-psa koji se kreće skoro kao pravi, kompanija Boston Dynamics objavila je video-snimak na kojem se vidi kako robot Atlas nonšalantno skače na platforme, održava ravnotežu, okreće se za 180 stepeni i - izvodi salto unazad.

Vesti subota 18.11. 18:35 Komentara: 34

Srpski preduzetnici iz Silicijumske doline doveli Gugl u Beograd

“Serbian Entrepreneurs” je neprofitna organizacija osnovana 2016. godine u San Francisku, koja ima za cilj da pomogne srpskim preduzetnicima u Silicijumskoj dolini da prošire svoj posao, pomognu jedni drugima i razmene informacije i prilike za investiranje, ali i povežu mladu tehnološku industriju u Srbiji sa Silicijumskom dolinom. Među osnivačima ove organizacije su Lazar Stojković i Brano Perković koji godinama žive i rade u SAD.

Vesti subota 18.11. 14:17 Komentara: 31

Zabrana prodaje smart satova u Nemačkoj

Federalna mrežna agencija Nemačke, telekomunikaciono regulatorno telo te zemlje, saopštilo je da zabranjuje prodaju smart satova koje roditelji mogu koristiti da proveravju svoju decu, rekavši da satovi krše nemačke zakone o prisluškivanju.

Vesti subota 18.11. 10:05 Komentara: 7
strana 1 od 1686 idi na stranu