Kada „ovce broji“ pametni jastuk

Mnogi se ne mogu naspavati i bude se umorni. Chrona jastuk prati faze sna, emituje zvukove niske frekvencije te pomaže da se naspavate i probudite odmorni.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2015.

08:28

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Ako želite da se dobro naspavate, prvo treba da iz sobe sklonite sve gedžete. Otprilike tako kreću saveti u današnje užurbano tehnološko doba. No, ima jedan gedžet s kojim biste se ipak mogli dobro naspavati.

Pametni jastuk zvani Chrona novi je proizvod koji bi vam trebao pomoći da se bolje naspavate. Funkcioniše na način da senzori u jastuku s memorijskom penom emituju zvuk niske frekvencije koji bi trebao uticati na prepuštanje dubljem snu.

Postoje istraživanja prema kojima spori, nisko frekventni zvukovi mogu biti korisni pri spavanju.

Upitani što bi najviše priželjkivali od ovakvog proizvoda ispitanici su na testiranju najviše tražili da žele spavati što duže i da se ne probude premoreni. Dakle, ne samo da se probude kada trebaju, nego da se probude naspavani u pravom trenutku.

U teoriji bi ovaj pametni jastuk trebao da prati vaše spavanje, da odredi kada ste u najdubljem snu, da vam pomogne da takvo stanje što duže održite, te da vas postupno budi i pre alarma.

Ako tako radi zvuči fantastično i svakako je proizvod koji bi trebalo isprobati. Jedini minus je taj što za sada za korištenje Chrona pametnog jastuka treba u sobi držati i smartfon jer funkcioniše u saradnji sa aplikacijom. No, ipak nije potrebno baš i telefon držati uz jastuk, nego je dovoljno da bude u istoj prostoriji.

Projekat se nalazi na Kickstarteru do 18. maja. Dosad je prikupio 40.000 dolara od potrebnih 50.000. Cena jastuka bitće 169 dolara, a do sada je prihvaćeno oko 200 porudžbina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: