Apple "svemirski brod" dobio sve dozvole

Novi centar kompanije Apple dobio je sve dozvole od grada Kupertino u Kalifirniji, pa će kampus sa centralnom kružnom zgradom koja izgleda kao svemirski brod uskoro i definitivno postati realnost.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

12:32

Default images

Gradsko veće Kupertina je dalo zvanično "zeleno svetlo" za izgradnju na sednici u utorak, a radovi će posle jednoglasne odluke gradskih čelnika otpočeti do kraja ove godine.

Apple će prvo srušiti stare prostorije HP-a, a izgradnja takozvanog "Kampusa 2" biće i ulazak Applea u zajednički 20-godišnji plan o razvoju Kupertina.

Kompanija će tokom naredne dve decenije uvećati iznos koji svake godine daje u gradsku kasu.

Sam kampus, kao što je praktično poznato od prve prezentacije, imaće kružni/cilindrični oblik, a zauzimaće skoro 280.000 m². Kampus je projektovao britanski arhitekta Norman Foster, a prostor je napravljen tako da "promoviše zajednički rad, saradnju tako što povezuje spoljni i unutrašnji prostor preko jednog dugačkog koridora".

PROČITAJTE JOŠ I POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU: Novi Apple centar: Zavirite u budućnost

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: