Novi Yahoo mail nudi terabajt memorije

Drugo preuređenje popularnog besplatnog servisa elektronske pošte u manje od godinu dana donelo je izgled koji prilično podseća na Gmail, sa čak terabajtom memorije za arhiviranje mejlova.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: tportal, Autor: M. W./Bloomberg

Četvrtak, 10.10.2013.

22:23

Default images

Sličnost verovatno nije slučajna. Šefica Yahooa Marisa Mejer učestvovala je u dizajniranju Gmaila u vreme kad je bila visokopozicionirana u Googleu. Gmail je za manje od deset godina izrastao u najpopularniji svetski servis elektronske pošte, piše Bloomberg.

Promene tako uključuju alat sličan Gmailovom, koji će povezati e-mailove u grupe po temama tako da se prikazuju u redosledu. Tzv. razgovorni pregled postao je sveprisutan nakon što ga je Gmail preuzeo kao standardni format 2004. godine.

Moći ćete da ukrasite virtuelne poštanske sandučiće pitoresknim prizorima iz Flickra. Google takvu stvar takođe omogućava već godinama. Slika koju odaberete kao pozadinsku automatski će se pojaviti i na mobilnoj aplikaciji za Yahooovu e-poštu, za Android, iOS i Windows 8.

Svaki korisnički nalog dobiće terabajt prostora za smeštaj, što bi - računaju u Yahoou - trebalo biti dovoljno za potrebe prosečnog korisnika za oko šest hiljada godina.

Google je 2004. drastično proširio prostor za smeštaj podataka, dodat ograničen na nekoliko desetina megabajta u najboljem slučaju, gigabajta. Ostane li na sadašnjih 15 gigabajta, zaostajaće značajno za konkurentom.

Pretragu, označavanje važnih mailova i brisanje moguće je obaviti jednim klikom, a može se i zatvoriti traka s alatima s leve strane, kako bi se stvorilo više radne površine.

Novi izgled dostupan je u SAD-u Kanadi, Velikoj Britaniji, Filipinima, Maleziji, Indiji, Irskoj, Novom Zelandu i Južnoj Africi. Mi ostali moraćemo da se strpipmo još malo.

Yahoov mail trenutno ima 289 miliona korisnika širom sveta. Više ih ima jedino Gmail - 304 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: