Google najavljuje najslađi Android do sada

Kompanija Google otkrila je 3. septembra da će nova verzija njihovog operativnog sistema, Android 4.4, nositi naziv po poznatom slatkiši KitKat. Osim toga, stiže i još nekoliko “slatkih” iznenađenja...

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 04.09.2013.

10:18

Default images

Partnerstvo između kompanija Google i Nestle rezultiralo je i time da će maskota Androida, prepoznatljiva po zelenoj boji, u buduće biti izrađena od KitKat čokoladica.

Osim toga, bar kod sa KitKat proizvoda korisnicima Androida 4.4 doneće nekoliko pogodnosti. Naime, u okviru promotivnog perioda ti kodovi pomoći će korisnicima da povećaju svoj kredit u Google Play Store-u. Kao jedna od krajnjih nagrada, u igri su i Google Nexus tableti. Kako bi promovisali ovu saradnju, Nestlé će isporučiti više od 50 miliona čokoladica sa Android maskotom na tržište 19 zemalja.
Vest da će slovo "K" biti posvećeno Nestleovoj KitKat čokoladici iznenadila je predstavnike iz sveta tehnologije koji su bili uvereni da će naziv poslednje verzije biti Android Key Lime Pie.

"Nismo mogli da zamislimo bolje ime jer je ova ukusna čokoladica bila omiljena poslastica našeg tima još od najranijih početaka Androida", izjavio je Mark Vanlerberg, direktor marketinga za Android. "KitKat je jedan od deset najbrže rastućih svetskih brendova robe široke potrošnje na društvenim mrežama kada je reč o broju fanova i njihove aktivnosti", objašnjava Vanlerberg.

Saradnja kompanije Nestle sa Googleom za cilj ima ojačavanje digitalne tehnologije i prisustva na internetu, kako bi se približili potrošačima i bolje razumeli i zadovoljili njihove potrebe.
"Veoma se radujemo što možemo da najavimo saradnju sa Androidom, najpopularnijom platformom za mobilne telefone na svetu, to će nam omogućiti da još više ljubitelja KitKat-a uživa u svojim KitKat pauzama", izjavio je Patrice Bula, glavni izvršni direktor za strateško upravljanje poslovnim jedinicama i marketingom.

Google ima višegodišnju tradiciju imenovanja svog operativnog sistema po uzoru na poznate slatkiše. Tako su korisnici Androida do sada imali priliku da koriste operativne sisteme Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich i Jelly Bean.

Još uvek nije objavljeno kada će KitKat Android zasladiti svet, a celokupno saopštenje povodom najave ovog OS-a možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: