Facebook odlaže javnu ponudu deonica

Umesto 17. maja, početak IPO-a mogao bi da bude pomeren za sredinu juna. Zašto? Pa, Mark Zakerberg se malo zaigrao...

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2012.

11:58

Default images

Prvo je pristao da plati milijardu dolara za Instagram, a onda je izdvojio dodatnih 550 miliona dolara za 650 AOL-ovih patenata.

A kupio je i 750 patenata od IBM-a. Ne zna se koliko ih je platio.

U Facebooku smatraju da bum pametnih telefona i tužbe zbog krađe intelektualnog vlasništva predstavljaju ozbiljnu pretnju javnoj ponudi deonica, pa su odlučili da se osiguraju akvizicijama firmi i kupovinom patenata.

Zbog toga će morati da predaju dodatnu dokumentaciju američkom regulatornom telu Securities Exchange Commission, što će verovatno dovesti do odlaganja početka javne ponude deonica, piše britanski The Telegraph.

Naime, u Facebooku žele da izbegnu praznik koji pada 28. maja da bi osigurali maksimalnu likvidnost za IPO što bi pomerilo datum na početak ili sredinu juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: