Internet kriv za konfuziju oko H1N1

Novi mediji poput Twittera, blogova i mailova, poremetili su informisanje u vezi s novim gripom H1N1, zaključak je sa konferencije održane u Ženevi.

Izvor: Beta

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2010.

18:51

Default images

Oni od ponedeljka raspravljaju o strategiji koja je primenjena od izbijanja epidemije novog gripa.

"Tradicionalni mediji su prenosili informacije zvaničnih službi, ali i debate, kritike i sumnje u vezi sa širenjem novog gripa, ali i brojni novi mediji takođe su se uključili u komunikaciju o toj temi", rekao je specijalni savetnik za grip SZO-a Keidži Fukuda, navodeći kao primer "internet, Twitter, blogove i email".

Bivši zvaničnik SZO Dejvid Hejman rekao je da se pri informisanju o velikim zdravstvenim krizama mora voditi računa i o ovom faktoru. "Veoma je teško ispraviti pogrešne informacije, kada one već počnu da kruže internetom i društvenim mrežama", izjavio je Hejman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: