Šta sve konačna verzija iOS-a 12 nudi korisnicima VIDEO

Konačna verzija Appleovog operativnog sistema iOS 12 postala je dostupna 17. septembra, donoseći brojne ispravke, nove funkcije i bolje performanse.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2018.

08:00

Šta sve konačna verzija iOS-a 12 nudi korisnicima VIDEO
Printscreen YouTube/The Verge

Iako izgleda identično svom prethodniku, iOS 12 korisnicima donosi dodatke koji, između ostalog, rad starijih Appleovih čine dosta bržim. Jedna od novina takođe je i brže prebacivanje aplikacija.

Poboljšan je sistem upravljanja šiframa, pa će sada uređaji upozoravati korisnike ukoliko koriste jednu istu šifru za različite stvari. Sistem će korisnicima nuditi kreiranje nove i jače šifre i predlagati njihovo skladišteje u KeyChain.

Jedna od novina iOS-a12 je i to da FaceTime omogućava korisnicima da razgovaraju sa 32 osobe odjednom. FaceTime je u iOS-u 12 integrisan u iMessage, a ta opcija radi kako na iPhoneu, tako i na iPadu i Macu.

Kako prenose mediji, grupni FaceTime nije izašao sa konačnom verzijom iOS-a 12, ali će biti dostupan tokom drugog dela jeseni.

Novim sistemom znatno je unapređena aplikacija Maps, tako što su dodati detalji kao što su zelenilo i znamenitosti. Za sada je to unapređenje dostupno samo korisnicima iz San Franciska, ali će uskoro biti dostupno i u severnoj Kaliforniji, zatim u SAD-u i na kraju u Evropi.

Detaljniji prikaz nove verzije Appleovog operativnog sistema pogledajte u videu: Novi iOS bio je tema i 49. epizode Tehnopolis Podcasta koji možete poslušati ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: