Chieftec Aegis

Najveća, najbolja i najopasnija kućišta na svetu dobila su nove modele namenjene ljutim igračima.

Izvor: Domino magazin

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2008.

22:44

Default images

Kompromisi su ponekada dobra stvar, ali kod nekih stvari kompromisi nisu baš dobra ideja. Ako niste u tom fazonu i želite najveće, najteže, najopakije i, naravno, najbolje kućište na svetu odabraćete Chieftec.

Aegis serija je posebno razvijena za najzahtevnije korisnike današnjice - igračku populaciju. Zbog toga je dizajn iako u strogom prepoznatljivom Chieftec imidžu urađen i pomalo agresivno. Čuveni proizvođač je kod ove serije posebno ponosan na velike površine na kućištu urađene od čelične mreže koja će istovremeno pružiti odličnu zvučnu izolaciju ali i obezbediti najbolje hlađenje ljutih komponenti u unutrašnjosti kućišta.

Manji predstavnik Aegis serije nosi oznaku CH-05B-B i spada u Midi kategoriju, bar po Chieftec specifikacijama, što je kao prosečno Big tower kućište drugih proizvođača, pošto će bez muke prihvatiti ploče ATX i EATX standarda. Dodatni uređaji poput optika i hard diskova se instaliraju bez ikakvog alata, pošto je Chieftec na ovom modelu primenio svoju tehniku posebnih nosača. Čak 10 uređaja (3x5.25, 1x3.5, 6x3.5) je više nego dovoljno za proširenja čak i najambicioznijim korisnicima. Sa prednje strane su vratanca, a ispod njih konektori i to 2 x USB, 1 x 1394 FiWi i audio izlaz. U kompletu smo dobili vrhunsko napajanje od 450 vati, koje će obezbediti dovoljno struje i najnovijim komponentama, mada se može odabrati i neko drugo.

CX-05B-B je za ljude koji problemu pristupaju sasvim ozbiljno. Ovde nije bilo nikakvih kompromisa o čemu najbolje govori 16 kilograma koliko je teško ovo kućište i čak 12 mesta za dodatne uređaje (4x5.25, 1x3.5, 7x3.5), od čega čak sedam za hard diskove. Ovaj model se može opremiti i sa pet dodatnih ventilatora, a prihvatiće i one najveće od 120 mm, što znači da komponente koje ubacite mogu da odgovaraju snazi jednog omanjeg nuklearnog reaktora. Baš za njih je odabrano i napajanje od 550 vati, a kada Chieftec kaže 550 to znači baš toliko, a možda i više. Napred su konektori - i to 2 USB, audio in i out i novi e-sata za povezivanje hardova. I ovaj model je opremljen tehnologijom uz pomoć koje vam ne trebaju alati za bilo koju operaciju na kućištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: