Fejsbuk: 80 miliona "lažnjaka"

Fejsbuk je objavio procene da iza 8,7 odsto profila na toj društvenoj mreži ne stoje pravi korisnici. Od tog broja 4,8 odsto su dupli nalozi, 2,4 odsto loše upisani, a 1,5 odsto odbačeni.

Izvor: B92

Fejbsuk je prošle nedelje objavio da mesečno ima 955 miliona aktivnih korisnika i 543 miliona aktivnih korisnika koji mreži pristupaju preko mobilnih telefona.

Prema najnovijim izveštajima, čak 20 odsto onih koji pristupaju Fejsbuku preko mobilnog telefona, oko 102 miliona korisnika, isključivo koristi tu platformu za komunikaciju sa prijateljima.

Ipak, mnogo zanimljiviji je objavljeni broj o "lažnim" profilima - kojih prema najnovijim procenama ima čak 83,09 miliona.

Stručnjaci ističu da je to veliki skok u odnosu na procene objavljene pre pet meseci, kada je saopšteno da je "lažno" između pet i šest odsto naloga, odnosno između 42,25 i 50,7 miliona.

Internet

Prijavite nelegalni materijal na internetu preko „Net patrole“

Povodom obeležavanja svetskog Dana bezbednog korišćenja interneta Centar za bezbedni internet Srbija objavio je u Google Play prodavnici novu aplikaciju „Net patrola“ koja će omogućiti jednostavno prijavljivanje nelegalnog materijala na internetu putem pametnih mobilnih telefona i tableta koji koriste Android operativne sisteme.

Internet utorak 9.02. 09:22 Komentara: 9

Dan bezbednog interneta - 9. februar

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Centrom za bezbedni internet Srbija obeležiće 9. februara Dan bezbednog interneta, u cilju promovisanja sigurne upotrebe novih tehnologija i interneta.

Internet petak 5.02. 10:05 Komentara: 9
strana 1 od 100 idi na stranu