Tehnopolis

Sreda, 14.03.2007.

15:31

Tinejdžer odbio 8 miliona funti

Mladić iz Velike Britanije odbio je ponudu da proda njegov internet sajt za 8.5 miliona funti.

Priredio: Uroš Jelić
Izvor: The Sun

Izvor: B92

Default images

Nik Kouts, star 17 godina, vlasnik je internet sajta Sharpenews.com, na kome se mogu naći vesti i informacije vezane za mlade ljude.

Internet sajt je u poslednjih 18 meseci imao preko 89 miliona poseta, a mesečna zarada koju Kouts ostvaruje od reklama na njegovom sajtu iznosi 2.500 funti.

Nekoliko velikih kompanija pokušalo je da otkupi ovaj sajt, ali Nik insistira da mu novac nije potreban.

„Vrlo lako bih mogao da uzmem 4 miliona – ali me to u ovom trenutku ne zanima“, izjavio je Nik Kouts.

Nik je sajt otvorio sa 12 godina, dok 5 godina kasnije sarađuje sa preko 70 dopisnika širom sveta i iza sebe ima brojne nagrade uključujući i priznanje za internet sajt godine.

Pored uređivanja svog sajta, Nik Stouks takođe pohađa školu i radi deset sati nedeljno u obližnjoj prodavnici električnih uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: