Predstavljen Samsung Gear

Samsung je pored predstavljanja Galaxy Notea III rešio da svoje prvo pojavljivanje doživi i "pametni sat" Gear.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 04.09.2013.

21:04

Default images

Gear će posedovati 1.63-inčni AMOLED displej rezolucije 320 x 320 piksela. Kamera koja se nalazi na kaišu dizajnirana je da beleži fotografije niske rezolucije i 720p video u trajanju od 10 sekundi, a tu je i BSI senzor sa 1.9 megapiksela.

Veliki šok izazvala je kompatibilnost sata koji za sada radi isključivo sa Noteom III i Noteom 10.1 iako bi uskoro lista mogla da se proširi i na Galaxy S4 kada bude stigao apdejt za Android 4.3.

Uređaj pogoni 800MHz procesor a tu je i baterija snage 315 mAh, za koju u Samsungu kažu da može da izdrži ceo dan korišćenja. Gear poseduje i dva ugrađena mikrofona, zvučnik, bluetooth 4.0, žiroskop, 4GB internet memorije i 512MB RAM-a.

"Samsung GALAXY Gear dopušta korisnicima da žive punim plućima u svakom trenutku, a da su istovremeno i dalje povezani sa svojim Samsung GALAXY uređajima. On obaveštava korisnike o pristiglim porukama, kao što su pozivi, SMS poruke, i-mejlovi i druga obaveštenja, daje preliminarni prikaz tih poruka i omogućava korisnicima da prihvate ili diskretno ignorišu te poruke. Kada neka od pristiglih poruka zahteva nešto više od letimičnog pogleda, korisnici mogu jednostavno da podignu svoje Samsung GALAXY uređaje i njihova Smart Relay funkcija (funkcija pametnog prenosa) će odmah prikazati pun sadržaj poruke na ekranu."
Glasovne komande

Ugrađeni zvučnici omogućavaju korisnicima da vode razgovore bez upotrebe ruku (hands-free) direktno sa Gear uređaja, čime održavaju svoju vezu preko mobilnih komunikacija bez narušavanja svoje svakodnevne rutine. Na primer, korisnik koji izlazi iz prodavnice, ruku punih kesa, i dalje bi mogao da pozove nekoga telefonom tako što bi izgovorio glasovnu komandu u GALAXY Gear bez dodirivanja ekrana. Korisnici takođe mogu da pišu poruke, da unose nove podatke u kalendar, podešavaju alarme ili provere kakvo ih vreme očekuje na GALAXY Gear uređaju pomoću S Voice tehnologije glasovnih komandi.

Zabeležite svoj svakodnevni život pomoću uređaja koji nosite oko ruke

Uz omogućavanje kontrola pametnih uređaja, Samsung GALAXY Gear uvodi i nekoliko novih karakteristika koje pomažu korisnicima da ovekoveče značajne trenutke u svom životu koji bi inače prošli nezabeleženo. Pomoću Memographer funkcije i kamere od 1,9 megapiksela, korisnici koji su negde u pokretu ili koji učestvuju u fizičkim aktivnostima mogu da snime i fotografije i video snimke, kako bi dobili brze, vizuelne zapise važnih informacija ili događaja iz svakodnevnog života, te da bi ih podelili na svojim društvenim mrežama. Širenjem ovog koncepta brzih zapisa, Voice Memo omogućava korisnicima da zabeleže važne misli ili razgovore na uređaju koji nose oko ruke, te da te glasovne snimke sačuvaju u tekstualnom obliku na svojim Samsung GALAXY uređajima.

Sve duži spisak kontrola za omiljene funkcije

Sa GALAXY Gear uređajem, korisnici dobijaju pristup širokom spektru omiljenih funkcija koje ovaj novi modni dodatak čine još korisnijim. Novo poboljšanje bezbednosnih funkcija, Auto Lock automatski obezbeđuje ekran pridruženog pametnog telefona svaki put kada je GALAXY Gear udaljen od pametnog telefona više od 1,5 metara, a zatim otključava telefon kada se uređaji ponovo približe jedan drugom. Funkcija “nađi moj uređaj”, Find my device, pomaže korisnicima da pronađu svoje pametne uređaje koje su zaturili, tako što ih navodi da se oglašavaju zvučnim signalom, svetlucanjem i vibracijom. Sa Samsung GALAXY Gear uređajem, korisnici mogu i da kontrolišu muziku koja se reprodukuje na njihovim Samsung GALAXY uređajima. Kao i kod tradicionalnih uređaja za reprodukciju muzike, on pomaže korisnicima da pregledaju, puštaju i zaustavljaju pesme čak i ako njihov pametni uređaj nije na dohvat ruke. Konačno, GALAXY Gear funkcioniše i kao pedometar, prateći fizičku aktivnost preko unapređene tehnologije sa ugrađenim senzorom. Ova funkcija sistemski i automatski prati korisnika, tako da korisnik može da ima uvid u svoje ključne lične podatke, kao što su utrošene kalorije, broj učinjenih koraka i pređena razdaljina.

Nezavisni sat i modni dodatak koji postaje modna ikona

Samsung GALAXY Gear je otelotvorenje svedene elegancije. Njegov rafinirani dizajn, izveden sa visoko kvalitetnom završnom obradom, dočarava sliku luksuznog nakita uz linije koje su istovremeno toliko svedene da se dobro slažu uz svaku odevnu kombinaciju. Zaokružena i jednostavna forma se obavija oko tela, stapajući se sa ličnim prostorom korisnika i u svakom trenutku zadržavajući osećaj udobnosti. GALAXY Gear takođe služi i kao ručni sat i donosi nekoliko različitih opcija za prikaz časovnika, što korisnicima omogućava da ostave svoj lični pečat na svom časovniku. On ima 10 već programiranih opcija za časovnike, a dodatni izbor brojčanika dostupan je za preuzimanje na Samsung Apps. GALAXY Gear doživljaj može i dodatno da se prilagodi ličnom ukusu korisnika, odabirom jedne od šest boja koje će biti dostupne pri izlasku na tržište: ugalj crna, moka siva, divlja pomorandža, ovsena bež, crveno zlato i limeta zelena.

Samsung GALAXY Gear će biti pušten na tržište zajedno sa GALAXY Note 3 u više od 140 zemalja širom sveta od 25. septembra ove godine.
Procesor procesor od 800 MHz
Ekran 1,63 inča (41,4mm) Super AMOLED (320 x 320)
Kamera 1,9 Megapiksela, BSI Senzor, kamera sa automatskim fokusom / Sound & Shot (snimanje fotografija zajedno sa zvučnim zapisom)
Video Kodek: H.264

Format: MP4

HD(720p) reprodukcija i snimanje
Audio Kodek: AAC

Format : M4A
Ugrađene aplikacije Atooma je kontekstualno prilagodljiva platforma horizontalne inteligencije sa koja čini vaš GALAXY Gear pametnijim.
Banjo vam daje moć da vidite šta se dešava u ovom trenutku bilo gde u svetu.
Evernote aplikacija za sat olakšava vam pamćenje informacija, tako što brzo snima slike i beleške i donosi važne podsetnike direktno na GALAXY Gear.
Glympse omogućava ljudima da lako podele svoju lokaciju sa drugima, privremeno i u realnom vremenu, omogućavajući primaocima te informacije da prate njihovo kretanje na dinamičkoj mapi.
eBay aplikacija Vam omogućava da izvršite sve svoje eBay transakcije jednostavno i u realnom vremenu.
Line je globalna služba za prenos poruka dostupna u više od 230 zemalja širom sveta.
MyFitnessPal prati Vašu ishranu i vežbanje, dajući Vam dodatni podstrek da postignete svoje lične zdravstvene i kondicione ciljeve.
Path je lična mreža namenjena da vas približi Vašim prijateljima i porodici.
Pocket, vodeći način snimanja sadržaja sa interneta za kasniji pregled na bilo kom uređaju, na GALAXY Gear uređaj donosi opciju glasovnog čitanja teksta.
RunKeeper je lični trener u Vašem džepu, pomaže Vam da pratite svoje trčanje, da postavite svoje ciljeve i ostanete motivisani.
TripIt od Concur-a olakšava organizaciju planiranja putovanja na jednom mestu.
Vivino Wine Scanner Vam omogućava da snimite fotografiju bilo kog vina i trenutno saznate sve o njemu.
Samsung servisi Samsung Apps
ChatON: servis mobilne komunikacije
Dodatne funkcije Smart Relay, S Voice, Memographer, Voice Memo
Auto Lock, Find My Device, Media Controller, pedometar, štoperica, merač vremena sa alarmom
Pomoć u hitnim slučajevima: u hitnim slučajevima, pritiskom na taster za uključivanje 3 puta kontinualno, informacija o lokaciji na kojoj se korisnik nalazi se šalje sa porukom na adrese koje su prethodno zadate.
2 mikrofona (prigušenje buke), 1 zvučnik
Povezivanje Bluetooth® v 4.0 + BLE
Senzor Merač ubrzanja, žiroskop
Memorija 4GB unutrašnje memorije + 512 MB (RAM)
Dimenzije 36,8 x 56,6 x 11,1 mm, 73,8g
Baterija Standardna baterija, Li-jonska 315mAh

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: