Novi pogled na svet kroz Google naočare

Kompanija Google predstavila je 20. februara novi video zapis u kojem otkriva detaljnije informacije o proizvodu Google Glass koji će, kako se očekuje, na tržište doći 2014. godine i izazvati pravu revoluciju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2013.

16:18

Default images

Informacije o neobičnom Google Glass projektu javile su se i ranije ali ovo je prvi put da je Google otkrio konkretne detalje o tome kakve će novine naočare doneti.

Google Glass će tako omogućavati korisnicima da primaju i izdaju komande preko ekrana ugrađenih u naočare, a biće moguće i slanje poruka i uređivanje fotografija pomoću glasa kao i pretraga interneta govorom.

Posebna novost koja je ovom prilikom otkrivena je ugrađeni onscreen prevodilac, o kome ranije nije bilo reči.

Prošle godine najavljeno je da će se Google Glass na tržištu naći od 2014. godine a cena proizvoda mogla bi da se hreće oko hiljadu i po dolara.

Kako su iz kompanije Google rekli u razgovoru za portal “The Verge”, za sada je još uvek reč o probnom proizvodu, ali se svakako ide ka tome da ove naočare budu dostupne što većem broju građana širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: