Tablet će zameniti PC

Predviđa se da će se do 2014. godine u svetu prodati čak 46 miliona tablet računara.

Izvor: Jutarnji.hr

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 02.06.2010.

18:17

Default images

"Doba personalnih računara bliži se kraju i stiže vreme tableta,“ rekao je juče Stiv Džobs.

U 90-minutnom govoru na konferencijI All Things D , šef Applea govorio je o budućnost tehnologije, i pritom napadao Adobeov Flash, izrazio brigu zbog talasa samoubistava u fabrici Foxconna u Kini, ali i izbegao odgovor na pitanje o rivalstvu s Googleom pričajući o svom seksualnom životu.

Osim toga, nakon jučerašnje objave kako je Apple u nepuna dva meseca prodao dva miliona iPada, Džobs je za zadovoljstvom publici rekao kako je budućnost u iPadu i drugim sličnim prenosivm uređajima, no kako ipak neće u potpunosti zameniti laptop i PC računare. "Transformacija PC računara u nove oblike poput tableta za neke će ljude biti neugodna, jer PC postoji odavno,“ rekao je Džobs i dodao kako "tableti nude direktnije i intimnije iskustvo rada od PC računara“.

Otkrio je kako je na tabletu počeo raditi puno pre nego na iPhoneu, kojeg je izbacio na tržište 2007. godine i potpuno promijenio način na koji koristimo telefon. Tad je shvatio čari touchscreena i uskoro smo dobili iPad.

I druge kompanije su spoznale moć tableta pa tako sopstvene proizvode imaju ili planiraju Dell, Hewlett-Packard, Asus, Lenovo, Acer, ali i Nokia i Google. Međutim, za sada jedini konkurenti iPadu su HP-ov tablet i nemački WePad.

Predviđa se da će se do 2014. godine u svetu prodati čak 46 miliona tableta.

Dva meseca - dva miliona

Za dva meseca, Apple je prodao dva milion iPada. To znači da se svakog minuta prodaju čak 23 iPada. Raspon cene najjeftinije wi-fi verzije varira od 499 dolara u SAD-u do 620 dolara za isti model u Britaniji (16GB).

Cene za vrh Appleove ponude, 64 GB modela sa wi-fi i 3G povezivosti stoji 829 dolara u SAD-u, u Britaniji je 1010 dolara, a u Nemačkoj, Francuskoj i Italiji 980 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: