Tehnopolis

Ponedeljak, 08.09.2014.

19:43

Apple danas predstavlja iPhone 6 i još ponešto

Kao što to uvek biva pred svaki Apple događaj, glasine počinju da se pojavljuju ubrzanim intenzitetom, imamo priliku da vidimo sve više slika mogućeg izgleda uređaja i onda kada kompanija napokon predstavi dugoočekivani proizvod – već smo gotovo u potpunosti upoznati sa njim.

Izvor: Mashable

Default images

Međutim, čini se da su stvari ovoga puta nešto drugačije. Izveštaji govore da će Apple 9. septembra ući na potpuno novu teritoriju. iWatch bi trebalo da bude kompanijin odgovor na konkurencijske pametne satove i fitnes narukvice, ali o njemu trenutno znamo jako malo.

Naravno, na internetu postoji solidan broj glasina, ali u poređenju sa spekulacijama koje se tiču iPhonea 6, sve je prilično nejasno.

iPhone

Ovog puta Apple opet sprema nešto drugačije. Poput prošle godine, kompanija bi trebalo da predstavi dva nova iPhonea, ali ovog puta nijedan od njih neće biti „jeftin“.

Prošle godine imali smo priliku da vidimo iPhone 5S i 5C, ali je C bio prepakovana verzija iPhonea 5S. Bio je nov, ali u pitanju je bio i korak u nazad.

Očekuje se da će ovog puta Apple predstaviti dva nova iPhonea – oba veća od trenutne ponude i prepuna vrhunske tehnologije. Nove veličine, bazirane na brojnim spekulacijama, biće 4.7 i 5.5 inča.

Apple će, kao što je to bio slučaj sa iPadom Air i iPadom mini sa Retina displejom, predstaviti dva proizvoda sa identičnim hardverom, ali drugačijim veličinama ekrana.

Možemo da očekujemo i brži čip, povećanu rezoluciju i poboljšanja na kameri – ali bi zahtevni korisnici najviše mogli da profitiraju sa safirnim staklom koje pokriva displej, u pitanju je još jedna od stvari koje bi trebalo da budu predstavljene sa novim iPhoneom.

Međutim, postoje i glasine koje tvrde da je Apple navodno naišao na određene probleme sa proizvodnjom safirnog stakla, tačnije potrebnim količinama, tako da bi na ovaj novitet možda ipak mogli da sačekamo neko vreme.

Glasine kažu da će Apple 5.5-inčni telefon nazvati iPhone 6L, i on bi mogao da košta više od 4.7-inčne verzije, ali koliko tačno još nije poznato.

Takođe ne bi trebalo da zaboravimo na iOS 8, koji je predstavljen u junu i sada bi trebalo da dobijemo datum njegovog finalnog dolaska na mobilne uređaje. Ukoliko Apple nastavi sa svojom praksom, svi koji poseduju iPhone 4S, ili noviji uređaj, biće u prilici da preuzmu novi OS nakon 17. septembra.

iWatch

Potpuno je neverovatno da je Apple uspeo da od znatiželjne javnosti sakrije skoro sve detalje u vezi sa ovim pametnim satom.

Ako je verovati glasinama, iWatch će debitovati znatno kasnije od iPhonea, koji skoro uvek u prodaju dolaze u petak, nedelju dana nakon prezentacije, u ovom slučaju je to 19. septembar.

Ovo pokreće pitanje: Zašto Apple sada predstavlja iWatch ako će se uprodaji naći tek za nekoliko meseci?

Postoji nekoliko razloga: iWatch bi trebalo da bude pratilac iPhonea. Naravno, kompanija bi mogla da sačeka oktobar i predstavljanje iPada kako bi nam pokazala svoj pametni sat, ali to se jednostavno ne uklapa. iWatch ide uz iPhone.

A tu je i faktor iznenađenja, pošto bi dodatno odlaganje predstavljanja sasvim sigurno dovelo do novih proverenih i neproverenih informacija i glasina.

Glasine takođe tvrde da bi iWatch trebalo da ima zakrivljen ekran, da će dolaziti u dve veličine i da će imati bateriju koja može da izdrži nekoliko dana korišćenja.

Otkrivanje iWatcha bi tako moglo napokon da spoji tačkice između iPhonea, Health aplikacije predstavljene u junu i nosive tehnologije.

Međutim, poruka koja će uz njega ići biće izbalansirana – neće biti isključivo fokusiran na zdravlje kako ne bi bio obeležen kao fitness uređaj, a tu će biti i sjajan dizajn i sposobnost da savršeno radi uz iPhone.

Dodaci

Apple se nedavno našao u neprilici s obzirom da je iCloud bio uključen u skandal sa procurelim fotografijama golih poznatih osoba. Tako da je vrlo moguće da će Tim Kuk odvojiti par minuta kako bi ponovo uverio javnost da će bezbednost servisa biti dodatno unapređena.

Novo predstavljanje takođe predstavlja i javno pojavljivanje kompanije nakon kupovine Beatsa. Iako je prošlo jako malo vremena od kupovine Beatsa, možda ćemo biti u prilici da vidimo neki rezultat saradnje dve kompanije.

Kompanija iz Kupertina takođe bi mogla da nam predstavi osveženi iPod i datum izlaska operativnog sistema OS X Yosemite, ali je sigurno da će ova predstavljanja ostati u senci iPhonea i iWatcha.

U svakom slučaju, 9. septembar biće zapamćen kao dan kada je Apple predstavio fablet i uronio u nosivu tehnologiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: