IPC: Zapanjujući izveštaj o dopingu Rusa

Međunarodni Paraolimpijski komitet (IPC) saopštio je da je izveštaj o masovnom zataškavanju i sistemskom dopingu ruskih sportista "zapanjujući i bez presedana".

Izvor: ÐN

Petak, 09.12.2016.

23:26

IPC: Zapanjujući izveštaj o dopingu Rusa
Photo by Francois Nel/Getty Images

IPC je naveo da su rezultati istrage profesora Ričarda Meklarena, koji je radio izveštaj za Svetsku antidoping agenciju "pogodili u srce integriteta i etike u sportu".

IPC je zabranio ruskom paraolimpijskom timu da se takmiči na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ovog leta zbog ranijih navoda o dopingu. U objavljenom Meklarenovom izveštaju navodi se da je više od 1.000 ruskih sportista bilo umešano u sistemski doping na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, Svetskom atletskom prvenstvu 2013. i Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine.

U izveštaju piše i da je šest ruskih paraolimpijaca zamenilo ili manipulisalo svojim uzorcima na Zimskim igrama u Sočiju.

IPC je naveo da će njegova radna grupa raditi zajedno sa Ruskim paraolimpijskim komitetom kako bi popravila "slomljen i kompromitovan antidoping sistem u Rusiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: