Na 60. Balkanskom krosu preko 400 tkamičara

Na 60. Balkanskom krosu, 5. novembra u Ćupriji učestovaće 16 zemalja sa preko 400 takmičara, rečeno je na konferenciju za medije u ovom gradu.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 27.10.2016.

23:04

Na 60. Balkanskom krosu preko 400 tkamičara
Thinkstock

Kros se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta, Opštine Ćuprija, Sportskog saveza Srbije i Atletskog saveza Srbije.

Atletičare na takmičenju osim Srbije prijavile su Madjarska, Jermenija, Grčka, Turska, Rumunija, Hrvatska, Bugarska, Crna Gora, Makedonije... Našu zemlju predstavljace tri senora u disciplini deset kilometara: Miloš Pendić iz Ccajetine, Miloš Krstic iz Leposavića i Nemanja Stojanović iz Opova, izjavio je Tanjugu, posle konferencije, savezni selektor reprezentacije Srbije Slobodan Popović

U konkurenciji seniorki, dužina staze osam kilometara, učestvovaće Amela Terzić i Teodora Simović iz Novog Pazara i Olivera Jevtić iz Užica.

U konkurnciji mladjih seniora, osam kilomatara, boje naše reprezentacije braniće braća Miloš i Milan Mitrović iz Uzica, Nikola Raičević i Miloš Milosavljević iz Partizana, a u konkurenciji juniora, dužina staže šest kilometara, Elzan Bibic i Haris Ajdarević iz Novog Pazara, Nikola Arsic iz Čačka i Ivan Šnigović iz Leposavića, rekao je Popović.

On je dodao da će u konkurenciji juniorki, dužina staze četiri kilometra, nastupiti Nadja Kusovac iz Šapca, Tamar Mićić iz Užica, Jasmina Pruginić iz Šapca i Milica Golubovcić iz Crvene zvezde.

Prema "preliminarnm podacima", kako je dodao, takmičare je do sada prijavilo 13 zemalja a svaka zemlja ima pravo da prijavi, makismalno 22 takmičara.

Na konfernciji su učestovali i savezni kapiten za juniore Edin Zuković, potpredsednik Atletskog zaveza Srbije Snežana Pajkić, direktor krosa Dragan Zdravković, član Opštinskog veća Cuprije zadužen za sport, kulturu i turizam Vladimir Vasiljević i direktor Turističke organizacije Ćuprije Igor Stanković.

Učesnici konferencije su podsetili da je poslednji Balkanski kros u Ćupriji organizovan 1984.godine i ponovo sada sa istim ciljevima - "promocija sporta, atletike, predstavljanje Srbije i Ćuprije u najboljem svetlu i naravno novi šampioni"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: