Nedelja, 11.05.2014.

22:53

Orlovi: Kolarovu i Nastasiću titula

Srpski fudbaleri imali su uspešan vikend za nama, neki su se istakli golovima, neki asistencijama, a neki su osvojili važne trofeje.

Izvor: ÐN

Default images

Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić osvojili su englesku Premijer ligu sa Mančester Sitijem, posle pobede od 2:0 nad Vest Hemom u poslednjem kolu.

Osim njih dvojice, u centru pažnje na Ostrvu bio je i Nemanja Vidić koji se oprostio od Mančester Junajteda u 300. meču, a tom prilikom Lambert mu je najverovatnije slomio nos.

Širom Evrope 'Orlovi' su se istakli i kao strelci, pa su tako pogađali Miloš Jojić za Borusiju, Filip Kostić za Groningen i Marko Milinković za Slovan iz Bratislave.

Zoran Tošić odigrao je još jedan sjajan meč za CSKA, a posle poraza Zenita, Armejci su zauzeli prvo mesto kolo pre kraja. Valjadolidu nije bila dovoljna asistencija Antonija Rukavine, pošto je poražena od Betisa sa 4:3.
Beta/AP Photo/Sang Tan
Engleska: Aleksandar Kolarov osvojio je titulu u Premijer ligi sa Mančester Sitijem, drugu u poslednje tri sezone. Siti je pobedio Vest Hem u poslednjem kolu sa 2:0, a Kolarov je odlično odigrao svih 90 minuta. Matija Nastasić meč je posmatrao sa klupe. Nemanja Vidić oprostio se od Mančester Junajteda u svom 300. meču za klub, ali ni njega neće pamtiti po dobrom. Riki Lambert je u jednom vazdušnom duelu udario lakton Vidića u nos i raskrvario ga, a verovatno je u pitanju prelom. Junajted je odigrao nerešno 1:1 na gostovanju Sautemptonu.

Nemačka: Milošu Jojiću baš prija Herta, posto je ponovo bio strelac protiv berlinske ekipe. Aleksandar Ignjovski presedeo je na klupi poraz Verdera u Leverkuzenu, baš kao i Slobodan Medojević koji nije ulazio u igru za Volfsburg. Grojter Firt plasirao se u baraž za plasman u Bundesligu zahvaljujući pobedi nad Sandhauzenom od 2:0. Nikola Đurđić zamenjen je u 75. minutu, dok Ognjen Mudrinski nije dobio minutažu.
Beta/AP Photo/Michael Sohn
Italija: Dušan Basta propustio je remi Udinezea sa Veronom, dok su Željko Brkić sa jedne i Boško Janković sa druge strane ostali na klupama. Zdravko Kuzmanović igrao je do 74. minuta za Inter, a Ivan Radovanović i Vlada Avramov bili su svih 90 minuta na terenu u duelu Kaljarija i Kjeva. Nenad Tomović nije dobio priliku da učestvuje u minimalnoj pobedi Fiorentine nad Livornom, dok je Siniša Mihajlović zamenio Nenada Krstičića u 58. minutu. Nikola Maksimović zabeležio je 22. nastup za Torino protiv Parme, dok Adem Ljajić nije ulazio protiv Juventusa u velikom derbiju.

Španija: Antonio Rukavina već u prvom minutu asistirao je Geri za pogodak Valjadolida, a na terenu se našao i Stefan Mitrović. Sporting Hihon uhvatio je poslednji voz za baraž u Primeru, pobedom koju je doneo Dejan Lekić u 64. minutu. Lekić je uz gol dobio i žuti karton, izašao je iz igre šest minuta kasnije, dok je Stefan Šćepović proveo svih 90 minuta na terenu.

Francuska: Nemanja Pejčinović nije uspeo da spreči poraz Nice od Evijana, što nisu uspeli ni Dušan Veškovac i Pavle Ninkov. Njihov Tuluz poražen je na gostovanju Gengamu sa 2:0.
Beta/Filip Kostiæ i Rišairo Živkoviæ (fcgroningen.nl)
Ostali: Groningen je predvođen sjajnim Filipom Kostićem prošao u finale plej ofa holandske lige nakon pobede 4:1 u gostima nad Viteseom. Kostić je postigao dva pogotka, a po jednom su se u strelce upisali Šeri i potencijalni reprezentativac Srbije Rišairo Živković. Groningen će za prolaz u Ligu Evrope igrati sa ekipom AZ Alkmara, koji je bio bolji od ekipe Herevenea u dvomeću. Nemanja Gudelj dobio je žuti karton u 91. minutu tog susreta.

Zoran Tošić izašao je u samom finišu utakmice između CSKA iz Moskve i Toma, koju je njegov klub dobio sa 2:0. Armejci su tako iskoristili poraz Zenita od Dinama i preuzeli čelnu poziciju pred poslednje kolo.

Fudbaleri Slovana iz Bratislave odbranili su titulu prvaka Slovačke, pošto su u 30. kolu šampionata na svom terenu pobedili Zlate Moravice sa 2:0. Strelac prvog pogotka za Slovan bio je srpski fudbaler Marko Milinković u 60. minutu.

Fudbaleri Legije napravili su veliki korak ka odbrani titule ubedljivim trijumfom u trećem kolu šampionske runde prvenstva Poljske sa 5:0 nad Vislom iz Krakova. Srpski fudbaler Miroslav Radović ponovo je prikazao zapaženu partiju i upisao je asistenciju kod petog gola svoje ekipe. Za 90 minuta utakmice na „Pepsi areni“ izvanredno je razigravao svoje saigrače i zaslužio je epitet jednog od najboljih u timu Legije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: