Završen EYOF u Trabzonu

Svečanom ceremonijom završen je Evropski olimpijski festival mladih u Trabzonu, u Turskoj.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2011.

08:48

Default images

Zastavu Srbije u svečanom defileu zastava nosila je Olja Nikolić, koja je prvog dana takmičenja osvojila prvu medalju za tim Srbije u trci na 2.000 metara stipl.

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja Festivala predstavljen je i holandski Utreht, domaćin narednog Letnjeg EYOF-a, koji će se održati 2013. godine.

Srbija je u Trabzonu osvojila tri srebrne i dve bronzane medalje i u ukupnom plasmanu završila na 28. pooziciji. Srebrne medalje su osvojili košarkaška i ženska odbojkaška reprezentacija, kao i Nemanja Kojić, atletičar, u trci na 800 metara. Bronze su osvojili rukometna reprezentacija i Nikolićeva.

Najuspešnija selekcija na ovogodišnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih bila je Rusija sa čak 21 zlatnom medaljom, 17 srebrnih i 16 bronzanih, a pratile su je Velika Britanija sa 17 zlatnih, 10 srebrnih i šest bronzanih, i Ukrajina sa osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: