Kežman: “ACF Kup je glup”

Bivši reprezentativac Mateja Kežman nazvao je Kup azijske fudbalske konfederacije “glupim” i “najgorim takmičenjem u kojem je igrao”.

Izvor: AK

Četvrtak, 05.05.2011.

17:41

Default images

Nekadašnji napadač Partizana, PSV-a, Čelsija, Fenerbahčea, Atletiko Madrida, PSŽ-a, trenutno nastupa za tim Južna Kina iz Hong Konga koji je eliminisan u grupnoj fazi takmičenja.

32-godišnji Kežman je uz Nikija Bata, nekadašnjeg engleskog reprezentativca te igrača Mančester junajteda i Njukasla, najveća zvezda tima koji je poražen sa 4:2 od indonežanskog Persipura Jajapura.

“Ovo takmičenje nije fer pošto domaći tim može da stekne ogromnu prednost. U stvari, ovo je najgore takmičenja u kojem sam igrao”, izhavio je Kežman.

Kežman, čiji ugovor sa hongkongškim timom ističe ovog meseca, žalio se jer je njegov tim putovao 18 sati, a onda igrao u popodnevnom terminu po sparnom vremenu.

“Kunem vam se da sam pokušavao da preživom pod tim uslovima, bilo je veoma teško. Veoma čudno takmičenje, i pomalo glupo”, istakao je Kežman.

Kežman i Bat potpisali su kratkotrajne ugovore sa Južnom Kinom, ali srpski fudbaler ima nameru da ostane u Hong Kongu.

“Još uvek nisam razgovarao sa trenerom, ali veoma sam srećan otkako sam ovde. Iako je ovdašnji fudbal ima niži standard nego što sam očekivao, i iako liga nije mnogo jaka, grad je neverovatan, klub je lep, trener je strpljiv i ljudi mi rado pomažu”, nahvalio je svoje okruženje Kežman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: