Tomić spasao Partizan u Subotici

Fudbaleri Partizana jedva su pobedili Spartak u Subotici posle preokreta sa 2:1, u pretposlednjem meču 21. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Nedelja, 10.04.2011.

15:25

Default images

Meč veoma slabog tempa doneo je golove tek u drugom poluvremenu. Spartak je poveo u 53. minutu pogotkom Mirića, a izjednačio je Radosav Petrović iz penala koji je u 68. minutu izborio Iliev.

Nije Partizan briljirao u završnici, ali mu je novi prekid doneo tri velika boda. Nemanja Tomić je u trećem minutu sudijske nadoknade lepim golom iz slobodnog udarca postavio konačnih 2:1.

U centru pažnje u Subotici proteklih dana bio je napad na fudbalera Spartaka Nemanju Nikolića koji propušta duel sa Partizanom. U ekipi je povremeni reprezentativac Mirić.

Sa druge strane, u ekipu Partizana vratio se Zvonimir Vukić, pa se Tomić preselio na klupu. Takođe, zbog smrtnog slučaja u porodici nema ni Stefana Savića koga je menjao Marko Jovanović.
www.partizan.rs
U prvom delu sezone Subotičani su na stadionu u Humskoj odoleli ’crno-belima’, pošto je meč završen nerešenim rezultatom. Glavni sudija duela u Subotici je Milorad Mažić.

Iako je Partizan kranuo ofanzivno na početku, prvu i to veliku priliku na utakmici imao je domaćin. Vujaklija je iskoristio grešku odbrane PArtizana, krenuo je sam ka golu Stojkovića, ali se uplašio šanse, slabo je šutirao i prilika domaćina je propala.

U prvih deset minuta osim prilike Spartaka nije viđeno nije bilo zanimljivih situacija. Jak vetar u Subotici ometao je igrače oba tima, a domaćin se nije povukao iako je Partizan imao više loptu u posedu.

Partizan je prvi udarac ka golu Spartaka uputio u 22. minutu, ali je pokušaj Tejga iz dobre pozicije posle lepog dodavanja Babovića završio pored gola. Šansi i prvom pokušaju Partizana na utakmici prethodila je dobra akcija domaćina, ali je nakon centaršuta Stevanovića na druoj stativi za malo zakasnio Torbica.

U nastavku prvog poluvremena Spartak je u najmanju ruku bio ravnopravan rival lideru šampionata. Partizan je uglavnom pokušavao da šalje lopte u prostor za Tejga koji je bio dobro čuvan. U nekoliko navrata reprezentativac Gane je i uspeo da pobegne svojim čuvarima, ali njegove akcije nije imao ko da isprati.

Činilo se da je Partizan bolje počeo drugi deo utakmice, ali je u 53. minutu Spartak poveo. Gol je postigao povremeni reprezentativac Mirić pošto se dobro snašao posle kornera i povratne lopte na drugu stativu. Ostaje nejasno samo da li je Mirić bio u ofsajd poziciji.
www.partizan.rs

Stanojević je odmah napravio dve izmene u timu, ušao je i napadač Adija, ali nisu "crno-beli" mnogo promenili ritam meča. Ipak, samo 15 minuta posle vođstva domaćina, Iliev je dobro prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor, a prilikom driblinga po nozi ga je zakačio defanzivac Spartaka, a sudija Mažić je dosudio penal.

Radosav Petrović rutinski je savladao Aleksića sa bele tačje i izjednačio rezultat. Ovo je bio deveti gol Petrovića u sezoni kojim je prestigao Klea na drugom mestu, a prvi je Ivica Iliev sa 10. Mreža Spartaka zatresla se prvi put posle 526 minuta.

U prvom minutu sudijske nadoknade Partizan je imao zicer za pobedu, ali je posle odlične akcije po levoj strani i centaršuta Tomića, Iliev je neometan sa nekoliko metara glavom pogodio pravo u golmana Aleksića.

Adija je loše reagovao i ostao bez lopte, ali su "crno-beli" dobili faul na oko 25 metara iskosa sa leve strane. Posle dva minuta nameštanja žibog zida, Nemanja Tomić je sjajno izveo kazneni udarac i preciznim šutom loptu poslao preko "zida" uz levu stativu za preokret i veoma bitnu pobedu Partizana koji se odbranio u poslednja dva minuta nadoknade.

Na kraju, Partizan je ponovo i pored loše igre osvojio tri boda protiv solidnog Spartaka koji je ipak znatno slabije odigrao u drugom delu meča. Šampion ima šest bodova više od Crvene zvezde koja od 18 časova dočekuje Čukarički.

Spartak Zlatibor voda: Aleksić, Stevanović, Simović, Antonić, Bratić, Šarac, Milanković, Puškarić, Torbica, Mirić, Vujaklija. Klupa: Labus, Adamović, Avrić, Nosković, Veselinov, Čovilo, Karadžić
Partizan: Stojković, Miljković, Jovanović, Krstajić, Lazevski, Petrović, Babović, Ilić, Vukić, Iliev, Tejgo. Klupa: Ilić Radiša, Medo, Adija, Stanković, Šćepović, Smiljanić, Tomić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

588 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: