Nova vest
Košarka 11

29.4.2024.

16:00

"Sa Željkom Obradovićem je bilo traumatično"

Nekadašnji italijanski košarkaš Denis Markonato ispričao je kako je izgledala saradnja sa Željkom Obradovićem i Duškom Ivanovićem.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport/IPA/SIPA

On je u intervjuu za španski Relevo govorio kako su mu izgledali danu u Trevizu, koji je tada vodio sadašnji trener Partizana.


Markonato je u dva mandata branio boje Benetona, a sa Obradovićem je sarađivao u periodu od 1997. do 1999. godine. 

"Bilo je traumatično razumeti njegov rad na treninzima. Pre toga smo par godina radili sa Majkom D'Entonijem. On je bio posvećeniji napadu, a Obradović baš suprotno. Sećam se prve nedelje, dražao nas je dva i po sata dnevno u sali po neverovatnoj vrućini. Zahtevao je maksimalnu koncentraciju. Bio je opsednut odbranom, intenzitetom… Dva različita sveta i bilo je veoma naporno. Naučio sam mnogo od obojice, ali zahvaljujući srpskom treneru sam naučio da bolje vladam stresnim situacijama. To mi je bila velika lekcija i dugujem je njemu",  rekao je Markonato.

Italijan je nakon toga otišao u barselonu, gde se susreo i sa metodama rada Duška Ivanovića.

"Bilo je igrača koji nisu dolazili jer su znali kakav je. Najzahtevniji trener kojeg sam imao u životu. Čak je premašio i Obradovića, ali bio sam spreman. Reći ću vam nešto o Dušku, to je trener koji vas oblikuje, koji vas očvrsne kao igrača", rekao je Markonato.

“Idealan trener za mlađe igrače. Učitelj. U Barsi smo uglavnom bili stariji. Kod njega se radi kao u vojsci, a to je bolje za mlade jer ih oblikuje, napreduju na svakom polju. U mlađem dobu je i lakše usaditi određene mehanizme, ali Ivanović vas svakako čini mentalno jačim", poručio je.

Podeli:

Komentari 11

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Stigla pretnja Britancima: "Biće posledica"

Šefica kompanije "Stellantis" u Velikoj Britaniji, Marija Gracija Davino, upozorila je da bi ta fabrika mogla da prestane da proizvodi vozila u zemlji ako vladine inicijative za elektrifikaciju stvore "neprijateljsko" poslovno okruženje.

Index.hr

12:25

2 h

Aktuelno

Evo zbog čega su fotografi besni

Fotografi su besni i počeli su da optužuju kompaniju Meta da greškom označava njihov legitimni rad kao "Kreiran pomoću AI" na platformama Facebook, Instagram i Threads.

B92

10:00

4 h

Novo Sport Video Menu