Nedelja, 18.07.2010.

15:06

Amanović oborio rekord u skitu

Jovan Amanović oborio je sa 114 golubova sopstveni državni rekord u disciplini skit za osnovni deo na turniru na strelištu u Pragerskom kod Maribora.

Izvor: B92

Default images

Reprezentativac kluba Novi Sad u finalu je imao 20 golubova i sa 134 goluba je ubedljivo trijumfovao.

Raniji rekord je bio 111 krugova i Amanović ga je postavio na Svetskom kupu pre mesec dana u Lonatu u Italiji.

Drugo mesto na turniru pripalo je takođe novosadskom reprezentativcu Goranu Stojadinoviću koji je imao 126 golubova (107 i 19).

Raduju ovi dobri rezultati pred odlazak naših takmičara u skitu na Šampionat sveta u Minhen od 29. jula do 11. avgusta. Koristilo je i što su pre ovog turnira u fabrici Peraci u Italiji napravili nove kundake po meri. Sada mogu mirno da se pripremaju za šampionat sveta odakle se, takođe, nadamo lepim vestima”, rekao je sportski direltor Streljačkog saveza Srbije za leteće mete Nedeljko Vajagić -

U disciplini trap u Minhenu će učestvovati senior Nenad Mamuzić iz Partizana i junior Nemanja Smiljanić iz Grofa (Kalište kod Požarevca). Reprezentaciju će voditi selektor Dejan Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: