Startuje šampionat Srbije na krugu

Predstojećeg vikenda na autodromu Zalužani kod Banja Luke startuje šampionat Srbije na kružnim stazama.

Izvor:

Petak, 04.06.2010.

16:35

Default images

Od ove sezone u šampionatu važe nova pravila pa će tako takmičari tokom jednog vikenda voziti po dve odvojene trke.

Većina vozača je celu zimu provela u garažama u nameri da svoje automobile dovedu u besprekorno stanje, a kako će se snaći s novim pravilima ostaje da se vidi.

U dve osnovne klase, da gde caruju ponosi nekadašnje auto industrije jugo 55, koje su okosnice šampionata, ima dosta automobila, ali je pitanje koliko mogu da izdrže. Klasu 3 mahom krase Pežoi 106 sa takmičarima koji mogu da se pohvale rezultatima i stažom, ne i godištem proizvodnje auta.

Sport prodakšn klasa možda je u najboljem stanju kada su u pitanju pomenute reference, ali se u isto vreme to ne može i reći za klasu super sport, nekadašnji hobi, gde se ne zna šta je starije, vozač ili takmičarska sprava. Super turing automobili u klasi 6, su sasvim sigurno u top stanju, ali je njih malo i dovoljno su brze, da će očas posla odraditi predviđeno, tako da za njih i ne treba brinuti.

Zbog pomenutih razloga SAKSS je organizatora prve trke šampionata Srbije uslovio da se prvog dana, u subotu, vozi deset krugova ili sprint trka, a sutradan šest krugova više.
plumrace.com
Najbrojniji tim na premijernoj trci sezone biće ASK Centar Boban, na čelu sa Nebojšom Atanackovićem, pošto će ga u Banja Luci predstavljati 14 vozača. Posle osvojene zlatne kacige na brdskim stazama prošle godine, apetiti kluba sa Dorćola neprestano rastu, a ove godine u planu im je i titula sa kružnih staza.

Ambicije su nam velike, ali u isto vreme i realne. Osvajanje duple krune, titule na brdu i krug na kraju sezone, jesu ozbiljan poduhvat, verujem potpuno izvodljiv. Kao nikada do sada okupili smo vrhunske vozače u gotovo svim klasama, a posle prvog vikenda na Zalužanima, znaćemo koliko je to bilo dobra ideja”, istakao je Atanacković.

U klasi 1, udarni triling za sva tri mesta na pobedničkom postolju čine: Saša Janković, Ivan Mrse i Igor Franičević. U hibridu boje ASK Centra Boban braniće Nemanja Todorović, Darko Božilović i Zvezdan Jovanović. Posle dve godine pauze, Branko Čopić predvodi mlađe snage u klasi 3, poput Milana Margetića i Dragana Filipovića, dok će u super sport klasi Nebojša Atanacković samostalno jurišati na vrh.

U Banja Luci u subotu prepodne biće održani tehnički prijem i verifikaciju, a zvanični trening za startne pozicije u trajanju od 15 minuta, počinje tačno u podne. Start prve klase, uslovljen je završetkom treninga, a sve klase voze po deset krugova. U nedelju su na programu zvanični treninzi, a potom trke u dužini od 16 krugova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: