Van Bronhorst najavio kraj karijere

Dugogodišnji reprezentativac Holandije i fudbaler Fejnorda Đovani van Bronhorst saopštio je da će posle Mundijala u Južnoj Africi završiti igračku karijeru.

Izvor: LB

Sreda, 12.05.2010.

22:18

Default images

Van Bronhorst će na predstojećem Svetskom Prvenstvu biti kapiten Holandije, koja će igrati u E grupi sa Danskom, Japanom i Kamerunom. Takođe, očekuje se da iskusni defanzivac u Južnoj Africi upiše i jubilearni 100 nastup za nacionalni tim.

"Skinuo sam veliki teret i napokon sam potpuno miran. Prethodnih meseci sam imao veliku dilemu i to je bio težak period u mojoj karijeri", rekao je 35-godišnji Van Bronhorst, koji će zvanično okončati karijeru 25. jula, na utakmici protiv španske Maljorke.

Van Bronhorstu će Mundijal u Južnoj Africi biti treći u karijeri, a igrao je i na tri Evropska prvenstva. On je do sada 97 puta obukao dres nacionalnog tima i postigao pet internacionalnih golova. Van Bronhorst se 2007. godine vratio iz Barselone u Fejnord, klub u kojem je počeo karijeru.

"Želeo bih da ostanem u klubu. Pošto sam kapiten, smatram da je to moja obaveza", istakao je Van Bronhorst.

"Kada završim igračku karijeru, zatvoriću jedno veliko poglavlje svog života. Zaista ne mogu da poželim ništa lepše nego da se 'penzionišem' u dresu Fejnorda. Imao sam zaista sjajnu karijeru i nadam se da će SP u Južnoj Africi biti prava kruna proteklih 17 godina. Učiniću sve kako bi Holandija postala prvak sveta, to bi bio kraj iz snova”, zaključio je Van Bronhorst.

Van Bronhorst je u karijeri igrao i za RKC Valvijk, Glazgov Rendžers, Arsenal i Barselonu. Osvojio je po dve titule prvaka Škotske i Španije, jednu englesku Premijer ligu i Ligu šampiona 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: