Hrvatski mediji: Genijalna pobeda

Partizan je na spektakularan način stigao do četvrte uzastopne titule NLB lige, ocenjuju mediji u Hrvatskoj.

Izvor: AY

Ponedeljak, 26.04.2010.

13:28

Default images

Hrvatska nacionalna novinska agencija (HINA) ističe da je finalni okršaj izmedju Cibone i Partizana bio "vrlo uzbudljiv meč, dostojan završne predstave NLB lige", dok inernet portal indeks.hr prenosi ocenu trofejnog trenera Željka Pavličevića da je u samoj završnici produžetka "koncentracija popustila svima, osim igračima Partizana".

"Rasplet sinoćne utakmice pokazao je zašto je košarka, prema statističkim podacima, najrasprostranjeniji sport na svetu", naglasio je Pavličević, uz tvrdnju da će odlična organizacija fajnal-fora u Zagrebu "podstaći renesansu hrvatske košarke".

Izveštač "Sportskih novosti" detaljno opisuje preuranjeno slavlje košarkaša Cibone nakon trojke Bojana Bogdanovića, podsećajući da su "vukovi" tokom sezone na različite načine gubili već dobijene utakmice u poslednjim trenucima.

"U jednoj sekundi dvorana je bila u delirijumu. Pobednička trojka Dušana Kecmana sa 15 metara u poslednjoj desetinki produžetka ostaće, međutim, upamćena kao jedan od najneverovatnijih raspleta u istoriji košarke", navodi list.

Prema oceni zagrebačkog sportskog dnevnika, Cibona će se "teško oporaviti" od poraza čije će posledice, kako je navedeno, "ostati dugo u glavama izabranika Velimira Perasovića".

"Sve što su dobro uradili zagrebački košarkaši 'palo je u vodu' jednim potezom 'očajnika", prenose "Sportske novosti".

"Jutarnji list" se osrnuo na izjavu "tragičara" Bogdanovića, koji je obećao da će "od sada uvek glati na semafor posle postignutog poena".
Komentator tog lista naglašava da su "vukovi" počeli sa slavljem "ne shvatajući da je do kraja utakmice ostalo još 0,6 sekundi", odnosno "vreme koje je u košarci dovoljno da se gubitnici preobraze u pobednike."

Zanimljivo je da je čak 70 odsto čitalaca "Jutarnjeg lista" u anketi sprovedenoj na inernet prezentaciji ocenilo da Cibona ne treba da uloži žalbu, smatrajući da su košarkasi najtrofejnijeg hrvatskog kluba "sami krivi za poraz".

Da Kecmanov koš nije regularan smatra 15 odsto čitalaca tiražnog dnevnika, dok je isti procenat onih koji sumnjaju da će žalba Cibone promeniti konačnan ishod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: