Zvezda bez greške protiv Borca

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Borac u ’Pioniru’ 82:66, u trećem kolu Superlige Srbije.

Izvor: B92

Subota, 17.04.2010.

21:30

Default images

Tim Aleksandra Trifunovića vodio je tokom celog susreta i na kraju je rutinski stigao do druge pobede u šampionatu nakon iznenađujućeg poraza od Tamiša u prošlom kolu. Najbolji pojedinac kod domaćina bio je Nemanja Bjelica sa 24 poena (7sk). Elmedin Kikanović ubacio je 12, Oliver Stević 11, a Marko Kešelj 10 poena. U sastavu Borca Branko Jorović postigao je 15, Aleksej Nešović 12, a Prolović i Vukosavljević po 10 poena.

’Crveno-beli’ sada imaju dve pobede i poraz, a u narednom kolu gostuju Metalcu u Valjevu. Sa druge strane, Čačani su zabeležili i treći poraz. Borac u sledećem kolu gostuje Tamišu u Pančevu.

Trener ’crveno-belih’ Aleksandar Trifunović istakao je da je ovo veoma bitna pobeda posebno ako se uzme u obzir da je njegov tim najmlađi u ligi.

„Svi koji prate košarku znaju šta se sve desilo sa Crvenom zvezdom, da smo od trenutka kada sam je preuzeo ekipi u januaru pa do danas ostali bez sedmorice igrača. To je mnogo teško izdržati, pogotovo u ovako zgusnutom rasporedu. Predstavljamo najmlađi tim u ligi, većina igrača po prvi put ima ove uloge u timu. Radimo paralelan posao, to što radimo u Crvenoj zvezdi predstavlja čast, ali to je istovremeno veliki pritisak na mlade momke“.

Trener gostiju Raško Bojić čestitao je domaćinu na pobedi i naglasio da se ekipa Borca već okreće za njih važnijim mečevima.

“Ne znam šta bih mogao da kažem direktno za utakmicu iz preventivnih razloga. Pozicija Borca je jasna kada je u pitanju igranje u Super ligi. Ostajemo na istom kursu sa željom da budemo konkurentni sa timovima iz NLB lige koji su fizički i individualno superiorniji od timova iz domaćeg šampionata“.

Crvena zvezda: Bjelica 24, Kikanović 12, Kešelj 10, Stević 11, Radivojević 9, Stojačić 8, Milošević, Radosavljević, Katnić, Nedović 8, Jelovac, Rondović.
Borac: Prolović 10, Dramićanin 8, Jorović 15, Nešović 12, Vukosavljević 10, Pešaković, Vasojević, Maksimović 5, Dedijer, Petrović, Tresač 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: