Trijumf Napolija, ubedljiva Viola

Fudbaleri Napolija savladali su minimalnim rezultatom Kataniju u 31. kolu italijanske Serije A i zadržali petu poziciju na tabeli.

Izvor: LB

Nedelja, 28.03.2010.

17:14

Default images

Juventus je je u završnici meča stigao do pobede nad Atalantom (2:1), Fjorentina je bila ubedljiva protiv Udinezea (4:1), dok su mečevi Livorno – Bari i Sampdorija – Kaljari završeni bez pobednika, rezultatom 1:1. U duelima Kjevo – Parma i Sijena – Đenoa nije bilo golova. U poslednjem meču kola, na ‘San Siru’, Milan je igrao nerešeno protiv rimskog Lacija (1:1).

‘Rosoneri’ eventualnom pobedom imaju priliku da se izjednače na tabeli sa drugoplasiranom Romom, koja je u subotu, u Rimu, savladala
vodeći Inter sa 2:1 i prišla ‘neroazurima’ na samo bod zaostatka.

‘Vučica’ je posle pet sezona pobedila Inter na svom stadionu. Roma nije izgubila u Seriji A još od desetog kola i poraza od Udinezea, pa je to bio 21. uzastopni meč na kome je Roma ostala neporažena.

Napoli je kao domaćin, golom Paola Kanavara, savladao ekipu Katanije rezultatom 1:0. Kanavaro je u 51. minutu, posle centaršuta Lavecijapreciznim udarcem savladao golmana Napoli je tako sačuvao petu poziciju na tabeli, sa 48 bodova, dok je ekipa Siniše Mihajlovića ostala na 14. mestu na tabeli, sa 35 bodova.
FoNet
Fjorentina je savladala Udineze sa ubedljivih 4:1 i popela se na osmo mesto na tabeli Domaći su poveli u 36. minutu pogotkom Huana Vargasa, ali tim iz Udina, do kraja poluvremena, uspeva da izjednači zahvaljujući golu Simonea Pepea. U nastavku meča domaći stižu do ubedljive pobede zahvaljujući golovima Alberta Đilardina u 55, Maria Santane u 68. i Stevana Jovetića u 84. minutu.

Fjorentina je sada osma na tabeli sa 44 osvojena boda i zaostaje četiri boda u odnosu na šestoplasirani Juventus. U timu Fjorentine bili su Adem Ljajić i Vlada Avramov, ali su ceo meč proveli na klupi. Sa druge strane, Aleksandar Luković je odigrao 67 minuta za Udineze, dok Dušan Basta ponovo nije bio u timu.



Juventus je u završnici meča , golom Felipea Mela, savladao Atalantu (2:1) i stigao do 14 trijumfa u sezoni. ‘Stara dama’ je povela u 30. minutu golom Alesandra Del Pjera. Gosti u 15 minuta kasnije stižu do izjednačenja preko Nikole Amorusa. Ipak, Melo u 82. minutu, posle dodavanja Del Pjera, postiže pobedonosni gol za ‘crno-bele’, koji su se tako izjednačili na tabeli sa Napolitancima.
FoNet
Atalanta se posle poraza nalazi u zoni ispadanja sa 28 bodova i ima dva više od pretposlednje Sijene. Fudbaleri iz Bergama su poslednji put pobedili Juventus na gostovanju u novembru 1989. godine.

Poslednjeplasirani Livorno osvojio je bod u duelu sa Barijem (1:1), zahvaljujući pogotku Frančeska Tavana u 85. minutu. Gosti su u vođstvo došli u 24. minutu, a strelac je bio Rikardo Aljegreti. Istim rezultatom završen je i meč Sampdorija - Kaljari. Domaći su poveli golom Stafana Gubertija u 48. minute, da bi bod gostima obezbedio Nene u 81. minutu. On je u poslednjim trenucima meča dobio direktni crveni karton. Fudbaler Sampdorije Stefan Šćepović nije ulazio u igru.

Đenoa je osvojila bod na gostovanju protiv Sijena (0:0), ali u timu iz Đenove nisu bili Nenad Tomović i Danijel Aleksić, kao ni povređeni Boško Janković.

Serija A, 31. kolo:

Subota:
Roma – Inter 2:1
De Rosi 17, Toni 73 – Milito 67
Palermo - Bolonja 3:1
Mikoli 10, 43, 79 – Adailton 38

Nedelja:
Kjevo – Parma 0:0
Fjorentina – Udineze 4:1
Vargas 36, Đilardino 55, Santana 68, Jovetić 84 – Pepe 41
Juventus – Atalanta 2:1
Del Pjero 30, Melo 82 – Amoruso 45
Livorno – Bari 1:1
Tavano 85 - Aljegreti 24
Napoli – Katanija 1:0
Kananvaro 51
Sampdorija – Kaljari 1:1
Guberti 47 – Nene 80
Sijena – Đenoa 0:0
Milan – Lacio 1:1

Borijel0 19 - Lihtštajner 32

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: