Gvardiola zamena za Vengera?

Čelnici Arsenala želeli bi da angažuju trenera Barselone Pepa Gvardiolu ukoliko Arsen Venger odluči da napusti klub kada mu ugovor bude istekao 2011. godine.

Izvor: MT

Nedelja, 28.03.2010.

12:52

Default images

Prema pisanju „Dejli Stara“, ’tobdžije’ veruju da bi Španac bio idealna zamena za Vengera, i kako list navodi, već je obavljeno nekoliko razgovora sa 39-godišnjim trenerom. Gvardiola će se na stadionu ’Emirati’ pojaviti već u sredu, kada Barselona gostuje Arsenalu u prvom meču četvrtfinala Lige Šampiona.

Gvardiola je već u svojoj prvoj sezoni na Nou Kampu osvojio trostruku krunu i uprava Arsenala veruje da stil igre koji Španac primenjuje sa Kataloncima savršen za ’tobdžije’, a takođe se veruje da bi bivši fudbaler Barselone u jednom momentu tokom trenerske karijere svakako želeo da radi u Engleskoj.

Neimenovani izvor iz kluba tvrdi kako je Gvardiola veoma cenjen na ’Emiratima’.

Pep Gvardiola je ime koje se redovno pojavljuje kada god se u klubu razgovara o treneru na duže staze. Uprava Arsenala ceni stil igre koji Barselona gaji pod Gvardiolom i takođe im se dopada način na koji on radi jedan od najtežih i najvećih poslova u svetu fudbala“, tvrdi izvor.

Gvardiola je posao trenera Barselone preuzeo od Frenka Rajkarda 2008. godine i do sada je već osvojio titulu prvaka Španije, Kup Kralja, Ligu Šampiona, Superkup Španije, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo sa Kataloncima.

Gvardiola je početkom godine potpisao jednogodišnji produžetak ugovora koji inicijalno ističe 2011. godine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: