Blanki Vlašić zlato na SP u Dohi

Hrvatica Blanka Vlašić, svetska šampionka u skoku u vis na otvorenom, u subotu je osvojila zlato i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Dohi.

Izvor: B92

Subota, 13.03.2010.

18:07

Default images

Pored Vlašićeve titulom svetskih šampiona drugog dana takmičenja u Kataru okitili su se Britanci Dvejn Čejmbers i Džesika Enis, Brajan Klej, Debi Dan, Lolo Džons i Kristijan Kantvel iz Sjedinjenih Država, Australijanci Fabris Lapjer i Stiven Huker, Maseret Dafar i Derese Mekonen iz Etiopije, Kazahstanka Olga Ripakova i Kris Braun sa Bahama.

Vlašićeva je do titule svetske šampionke u zatvorenom došla skokom od dva metra, ispred Rut Bejtije iz Španije koja je skočila 1,98 metara, dok je bronza pripala Amerikanki Šante Hauard Lou, sa istim rezultatom.
Beta
Čejmbers je trijumfovao u trci na 60 metara u vremenu od 6.48 sekundi. Drugo mesto zauzeo je Majk Rodžers iz Sjedinjenih Država, a treće atletičar Antigve i Barbzde Danijel Bejli. Čejmbersova sunarodnica Džesika Enis osvojila je zlato u petoboju sa 4.937 bodova. Pored nje na pobedničko postolje popele su se dve Ruskinje olimpijska šampionka Natalija Dobrinska i Tatjana Čemova.

Lapjer je osvojio titulu svetskog šampiona u skoku u dalj rezultatom 8,17 metara, kojim je za devet centimetara nadmašio Južnoafrikanca Kotsa Makene, dok je bronza pripala još jednom Australijancu Mičelu Votu sa skočenih 8,05 metara.

Aktuelni svetski i olimpijski šampion u skoku s motkom Stiven Huker trijumfovao je u Dohi rezultatom od 6,01 metara i tako postavio novi rekord u dvorani. Srebrna medalja pripala je Nemcu Malteu Moru, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popeo Aleksander Štraub.
Beta
Klej, američki višebojac, odbranio je titulu svetskog šampiona u dvorani sa sakupljenih 6.204 boda, ispred nosioca titule na otvorenom sunarodnika Treja Hardija i Alekseja Drozdova iz Rusije.

U trci na 3.000 metara do četvrte uzastopne titule u dvorani došla je Etiopljanka Maseret Dafar. Ona je trijumfovala u vremenu od 8:51.17 minuta, ispred Vivijen Čerio iz Kenije i sunarodnice Sentejehu Eđigu. Njen sunarodnik Mekonen slavio je na 1.500 metara rezultatom od 3:41.86 minuta, dok su se na pobedničko postolje popeli i Ikider Abdulati iz Maroko i Kenijac Haron Kejtani.

Danova je trijumfovala na 400 metara rezultatom od 51.04 sekunde, ispred Tatjane Firove iz Rusije i Bugarke Vanje Stambolove. U istoj disciplini kod muškaraca do pobede je došao Braun u vremenu od 45.96 sekundi, ispred Vilijama Kolasoa sa Kube i Amerikanca Džamala Torensa.
Beta
Lolo Džons, još jedna Amerikanka, postala je svetska šampionka na 60 metara s preponama uz rekord u vremenu od 7.72 sekunde. Pored nje na pobedničkom postolju našle su se Kanađanke Pedrita Felisijen i Prisila Lopez.

U troskoku je trijumfovala Ripakova najboljim rezultatom sezone od 15,14 metara, ispred Kubanke Jarkeris Savinje i Ane Pjatik iz Rusije.

Do treće uzastopne titule svetskog šampiona u bacanju kugle u Kataru je došao Kantvel hicem od 21,83 metara ispred Belorusa Andreja Mikneviča i Ralfa Bartelsa iz Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: