Trijumf Melcera u Beču

Austrijski teniser Jirgen Melcer osvojio je APT turniru u Beču, pošto je u finalu savladao tog takmičenja Hrvata Marina Čilića sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Izvor: B92

Nedelja, 01.11.2009.

19:41

Default images

Ovo je druga titula za austrijskog tenisera, koji je prethodno, 2006. godine, osvojio i turniru u Bukureštu. Melcer, koji trenutno zauzima 35.mesto na ATP listi, u Beču je bio postavljen za sedmog nosioca. "Ne mogu da pronađem prave reči kako bih opisao svoje emocije", rekao je Melcer, koji je postao tek drugi Austrijanac kome je uspelo da osvoji turnir u Beču.

Poslednji kome je to pošlo za rukom bio Horst Skof koji je 1988. godine u finalu pobedio Tomasa Mustera.

Melzer, koji je tokom celog meča imao apsolutnu podršku publike, stigao je do titule nakon 90 minuta igre. On je u finalu pokazao veliku srčanost u trenucima kada je spasao čak pet brejk prilika koje je imao njegov protivnik.

"Posebno me raduje činjenica da sam pobedio kod kuće. Veoma sam srećan, ovo je nešto najbolje što mi se desilo u karijeri. Osećam se neverovatno. Veoma sam srećan i ponosan. Veliki je uspeh pobediti igrača kao što je Čilić", rekao je 28-godišnji Austrijanac, koga je cele prošle nedelje mučila povreda pete.

"Odlično igram i očekujem da do kraja godine uđem među 30 najboljih", ocenio je Austrijanac, čiji je najbolji plasman u karijeri 26. mesto na ATP listi.

Čilić, trenutno 13. Igrač na svetu, ovim porazom je umanjio šanse da se pojavi na završnom turniru sezone u Londonu. Hrvat će morati da pruži svoj maksimum, u naredne dve nedelje, kako bi došao do jednog od dva preostala mesta za nastup u 'O2 Areni'.

"Zadovoljan sam svojom igrom na turniru u Beču. Jirgen je igrao odlično i zasluženo pobedio. Moram da popravim dosta stvari u svojoj igri", rekao je Čilić, koji je ove sezone osvojio dva ATP turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: