NLB: Partizan gost Zadra

Košarkaši Partizana putuju u Zadar gde će u nedelju biti gosti istoimenoj ekipi u utakmici petog kola NLB lige.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 30.10.2009.

20:47

Default images

'Crno-beli' su u prošlom kolu u izuzetno neizvesnoj završnici savladali Hemofarm u produžetku, dok je Zadar poražen na gostovanju Širokom. Kapiten 'crno-belih' Petar Božić izjavio je da njegova ekipa ne razmišlja o pobedi nad Vrščanima, već da je koncentrisana na Zadar. Božić je posebno istakao odlično uklapanje Amerikanaca MekKejleba i Robertsa u ekipu 'crno-belih'.

Pobeda protiv Vrščana nam je mnogo važna, posebno za trenutak u kojem se nalazimo. Bitno nam je zbog samopouzdanja, zbog činjenice da smo slavili i pored nešto slabije igre. Ali, priču o Hemofarmu smo davno završili, sada smo maksimalno koncentrisani ne gostovanje Zadru“, rekao je Božić.

Božić je posebno bio zadovoljan igrama novopridošlih stranaca, Lestera MekKejleba i Lorensa Robertsa.

Obojica su od prvog momenta pokazali kvalitet i zašto su dovedeni u Partizan. Njihova uloga je veoma važna. Lorens Roberts je odmah dao izuzetan doprinos pobedi nad Hemofarmom, isto kao što je Lester MekKejleb sjajno debitovao protiv Unikahe u Evroligi Ono što je najznačajnije je da su odmah pokazali želju da pobeđuju. Siguran sam da će kako vreme bude odmicalo biti još veće pojačanje”, smatra Božić.

Iako je poražen od Efes Pilsena u Evroligi, Božić je izjavio da je napredak u igri 'crno-belih' očigledan.

Imamo veoma težak raspored na startu NLB lige, pod to se naravno podrazumeva i gostovanje Zadru. Radi o veoma neugodnom protivniku sa kvalitetnim trenerom Zmagom Sagadinom. Ne zavarava nas njihov poraz od Širokog u prethodnom kolu, Zadar je uvek bio veoma neugodno teren. Tako je i sada. Uz to, mi smo još uvek u fazi uigravanja. Siguran sam da će Dalmatinci kao i uvek biti silno motivisani. Nadamo se najboljem", rekao je kapiten Partizana.

'Crno-beli' će i u Zadar, kao i prethodno u Istanbul, otputovati bez Žarka Rakočevića, sa kojim će saradnja najverovatnije biti prekinuta.

Utakmica petog kola NLB lige, Zadar – Partizan, igra se u dvorani "Krešimir Ćosić" u nedelju od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: