Minar suspendovan zbog dopinga

Češki teniser Ivo Minar suspendovan je na osam meseci zato što su testovi pokazali da je bio dopingovan tokom Dejvis kup meča.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 15.10.2009.

09:35

Default images

Uzorak uzet posle četvrtfinalnom meča protiv Argentina 11. jula imao je u sebi zabranjeni stimulant metilheksamin, saopštila je međunarodna teniska federacija.

25-godišnji Minar tvrdi da nije imao nameru da se dopinguje i da je supstanca sasvim slučajno bila u njegovom meniju.

ITF je saopštio da će suspenzija trajati do 10. marta naredne godine, a Minarovi rezultati na turnirima u Štutgartu, Hamburgu i Gštadu su suspendovani.

„ITF je prihvatio izjavu gospodina Minara, ali prema teniskom anti-doping programu igračima je striktno naređeno da brinu o tome da se zabranjene supstance ne nađu u njihovim telima“, stoji u saopštenju ITF.

Predsednik češke teniske federacije Ivo Kaderka kaže da Minar ne namerava da se žali na odluku, jer postoji mogućnost da se suspenzija produži.

„Ne slažem se sa kaznom igrača koji se nije dopingovao, već je u meniju imao nešto što bi trebalo da nije doping. To je veliki problem“, izjavio je Kaderka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: