Rio odustao od Svetskog kupa

Plivačko takmičenje koje je trebalo da se održi u Rio de Žaneiru, u sklopu Svetskog kupa, otkazano je jer organizatori nisu obezbedili finansijska sredstva.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

14:13

Default images

Ovakva odluka doneta je u nazgodno vreme, pošto se Rio de Žaneiro kanidovao za organizaciju Olimpijskih igara 2016. godine, a odluka o domaćinu tih Igara biće doneta u petak, na Kongresu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

"Nemaju dovoljno finansijskih sredstava i ne mogu da obezbedimo novac. Obavestili su nas da su prinuđeni da otkažu ceo događaj", rekao je izvršni direktor Svetske plivačke federacije (FINA) Kornel Markulesku.

Markulesku je saopštio da su organizatori takmičenja u Rio de Žaneiru, pre dve ili tri nedelje, obavestili čelnike FINA da će otkazati ovo takmičenje i dodao da je Brazil takođe povukao kandidaturu za organizaciju svih takmičenja u Svetskom Kupu u periodu od 2010. do 2013. godine.

Markulesku je odbio da kaže da li će ovakva odluka organizatora uticati na glasanje MOK-a.

Zanima me se samo plivanje i znam da Rio sigurno neće biti domaćin takmičenja u Svetskom kupu naredne četiri godine. Olimpijske igre imaju potpuno drugi budžet, a Rio, po pitanju vodenih sportova, ima odličan predlog za Igre 2016.”, istakao je on.

Zbog odustajanja Rio de Žaneira, ove godine, biće održano samo pet takmičenja u okviru Svetskog kupa, u Durbanu, Moskvi, Štokholmu, Berlinu i Singapuru. Od 2010. do 2013. godine biće organizovano sedam takmičenja u malim bazenima u Berlinu, Štokholmu, Moskvi, Dubaiu i Singapuru, a tek treba da se odrede domaćini u Kini i Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: