Ponedeljak, 03.08.2009.

19:46

Domenek saopštio spisak pred Farane

Selektor fudbalera Francuske Rajmon Domenek objavio je u ponedejak širi spisak igrača na koje računa za kvalifikacioni meč protiv selekcije Farskih ostrva.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Kvalifikacioni meč za prvenstvo sveta 2010. u Južnoj Africi igra se 12. avgusta u Toršavnu i biće prilika 'trikolorima' da sa eventualnom pobedom smanje bodovnu razliku u odnosu na lidera sedme kvalifikacione grupe, selekciju Srbije.

Srbija vodi u toj grupi sa 18 bodova iz sedam utakmica i ima osam bodova prednosti nad drugoplasiranom Francuskom, koja je odigrala dva meča manje. Treća je Litvanija sa devet bodova iz sedam mečeva, a potom slede selekcije Austrija i Rumunija sa po sedam bodova iz šest utakmica. Na začelju su Farska Ostrva sa samo jednim osvojenim bodom.

Posle gostovanja u Toršavnu, reprezentacija Francuske 5. septembra dočekuje Rumuniju, a četiri dana kasnije putuje u Beograd, gde će u velikom derbiju, 9. septembra, igrati protiv nacionalnog tima Srbije.

Za susret sa Farskim ostrvima Domenek je pozvao 22 fudbalera:

Golmani: Stiv Mandanda (Olimpik Marsej), Hugo Loris (Olimpik Lion), Sedrik Karaso (Bordo).

Odbrana: Erik Abidal (Barselona), Žilijen Eskid (Sevilja), Patris Evra (Mančester junajted), Rod Fani (Ren), Vilijam Galas (Arsenal), Bakari Sanja (Arsenal), Sebastijan Skilaći (Sevilja).

Sredina terena: Alu Dijara (Bordo), Lasana Dijara (Real Madrid), Juan Gurkuf (Bordo), Floran Maluda (Čelsi), Musa Sisoko (Tuluz), Žeremi Tulalan (Olimpik Lion).

Napadači: Nikolas Anelka (Čelsi), Karim Benzema (Real Madrid), Andre-Pjer Žinjak (Tuluz), Tijeri Anri (Barselona), Loik Remi (Nica) i Frank Riberi (Bajern Minhen).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: