LŠ: Nula u Jerevanu, BATE siguran

APOEL Nikozija i BATE Borisov na pragu su treće runde kvalifikacija za LŠ, Dinamo Zagreb nije pobedio u Jerevanu, a drama je viđena u Litvanija.

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2009.

19:10

Default images

Prošlogodišnji Zvezdin dželat je na Farskim ostrvima pobedio Strejmur 2:0, prvi gol dao je Nenad Mirosavljević. Istim rezultatom prošlogodišnji učesnik grupne faze iz Belorusije pobedio je u Skoplju. Dinamo nije uspeo da slomi otpor Pjunika, a najdramatičnije je bilo u litvanskom Panevežisu, gde su Ekranas i Baku igrali 2:2, uz po jedan gol u nadoknadi vremena.

U Jerevanu, na nadmorskoj visini od 2800 metara, ekipa Krunoslava Jurčića nije uspela da dobije prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni. "Modri" (za ovu priliku u zlatnom) su bili upadljivo bolji tim od domaćeg Pjunika, ali su kao i pre dve sezone u susednom Azerbejdžanu počeo takmičenje neuverljivo.



Posle meča Jurčićeva osećanja bila su pomešana.

"Ne bojim se ničega. Mi smo i u Jerevanu demonstrirali hrabrost, stvarali prilike, a vreme će doneti i realizaciju, ono što nam je nedostajalo. Ipak, nisam zadovoljan rezultatom, ali sam zadovoljan igrom i stvorenim prilikama. Šteta što sav naš trud i sve stvorene šanse nismo uspeli da iskoristimo. Zato na kraju ipak mora da se javi nezadovoljstvo", prenose Sportske novosti.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja prošlogodišnje Lige šampiona beloruski BATE Borisov i ove sezone će biti jedan od ozbiljnijih kandidata za grupnu fazu.



Belorusi su slavili u Skoplju sa 2:0 i revanš u Borisovu trebao bi da bude samo formalnost. Golove za BATE postigli su Sjarhej Krivec u 40. i talentovani 19-godišnjak Maksim Skaviš u 49. minutu utakmice.

Drama u Panevežisu, sigurni APOEL

Na stadionu Torsvelur, u glavnom gradu Farskih ostrva, kiparski šampion je u potpunosti dominirao, ređajući prilike od samog starta, a posle samo deset minuta Nenad Mirosavljević je pogodio mrežu EB-a. Razliku u kvalitetu između dve ekipe najbolje opisuje podatak da je tim iz Strejmura prvi put šutnuo na gol posle 38. minuta. U nastavku meča produžena je dominacija ekipe iz Nikozije, koju je krunisao Marcin Ževlakov pogotkom 13 minuta pre kraja.

Na stadionu Aukštaitija u litvanskom gradu Panevežis domaći Ekranas ostvario je minimalno prednost protiv FC Bakua, prvaka Azerbejdžana. Meč je obeležla žestoka borba tokom celog meča, a domaćin je poveo golom veterana Deimantasa Bičke iz penala na početku drugog dela. Usledio je veliki pritisak azerbejdžanske ekipe, a 12 minuta pre kraja Felipe Almeida, doskorašnji napadač ruskog Spartaka iz Naljčika, doneo je veoma bitan gol u gostima za ekipu koju predvodi legendarni Đoko Hadžijevski.

To je bio uvod u pravu dramu, u 92. minutu mrežu domaćina pogodio je i drugi Brazilac u dresu Bakua. Rezervista Vilijam Roča Baptista (ex-Karpati Ljvov, Harkov) pogodio je mrežu Vitautasa Černiauskasa, ali je samo minut kasnije izjednačio Valdas Trakis, momak koji je prošle godine nosio dres Bakuovog gradskog rivala Intera.

Za Ekranas je svih 90 minuta igrao Dušan Matović (ex-Partizan, Dorćol), a u drugom delu igrao je i Darko Aranđelović. U dresu Bakua ceo meč odigrao je Stevan Batez (Železničar Bgd, Železnik).

Kvalifikacije za Ligu šampiona, drugo kolo:

Makedonija ĐP (Makedonija) - BATE Borisov (Belorusija) 0:2
Krivec 40, Skaviš 50
EB Strejmur (Farska Ostrva) - APOEL (Kipar) 0:2
Mirosavljević 10, Ževlakov 77
Ril (Vels) - Partizan Beograd (Srbija) 0:4
Krstajić 17, Kleo 19, Dijara 45, Đorđević 67
Ekranas (Litvanija) - Baki (Azerbejdžan) 1:0
Bička 54p, Trakis 93 – Felipe Almeida 78, Baptista 92
Pjunik Jerevan (Jermenija) - Dinamo Zagreb (Hrvatska) 0:0
Tirana (Albanija) - Stabek (Norveška) 15. jul
Levski Sofija (Bugarska) – Santa Hulija (Andora) 15. jul
Zrinjski (BiH) - Slovan Bratislava (Slovačka) 15. jul
Inter Turku (Finska) - Šerif (Moldavija) 15. jul
VIT Tbilisi (Gruzija) - Maribor (Slovenija) 15. jul
Kopenhagen (Danska) – Mogren (Crna Gora) 15. jul
Debrecin (Mađarska) - Kalmar (Švedska) 15. jul
FH (Island) - Aktobe (Kazahstan) 15. jul
Ventspils (Letonija) - Dudelanž (Luksemburg) 15. jul
Salcburg (Austrija) - Bohemijans (Republika Irska) 15. jul
Visla Krakov (Poljska) - Levadija (Estonija) 15. jul
Makabi Haifa (Izrael) - Glentoran (Severna Irska) 15. jul

Revanši su na programu 21. i 22. jula (prvih devet parova igra se u utorak, preostalih osam u sredu).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: