Petrović: "Zalaganje najvažnije"

Trener Crvene zvezde Vladimir Petrović rekao je nakon prve provere da je najvažnije da je ekipa pokazala zalaganje.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 30.06.2009.

17:54

Default images

Crvena zvezda je u prvoj proveri na pripremama u Ivanjici pobedila zonaša Zlatar sa 7:0, a debitovala su i nova pojačanja. Petrović je dodao da je još uvek rano ocenjivati koji su dometi ovog tima.

"Najvažnije je da je zalaganje protiv Zlatara bilo na nivou i da smo imali pravu atmosferu. Sve ostalo je manje važno. Počev od golova pa do činjenice da je bilo igrača na kojima se video umor, kao i da je bilo grešaka tokom meča koje treba ispravljati. Mogao bih sada da pričam da je sve bilo idealno ali naravno da nije i ne treba da bude u ovoj fazi. Treninzi su jaki i normalno je da ima onih na kojima se to vidi i tokom mečeva", kaže šef stručnog štaba FK Crvena zvezda.

Zvezdin trener rekao je da be želi da priča o pojedincima, ali je ipak prokomentarisao pojačanja.

"Doveli smo igrače koje smo hteli i za koje smo znali koliko i šta mogu. Kod Kadua se vidi da je brazilski igrač, da ima vic, ideju, dobru loptu. Lazović je veliki talenat. Pokazuje nam da na njega treba da računamo. Obrić pokazuje da ima nešto u njemu, ali i da trag ostavljaju treninzi. Savić i Mrkela su veliki talenti koji sjajno rade i ponašaju se a to je za mladog igrača najvažnije. Sada nam treba da imaju kontinuitet u radu i igranju. Teško je forsirati mladog igrača, ali ja to volim i trudiću se da radim stalno", iskren je Petrović.
Petrović dodaje da se još uvek u klubu razmišlja o pojačanjima.

"Treba nam još jedan levi bek ali zbog konkurencije jer sada je Ignjatijević sam. Ne smemo da imamo samo jednog igrača na poziciji zbog kartona, povreda... Karadžić je takođe levonog ali ofanzivan igrač, krilo, kao i mladi Srećković koji je sa univerzitetskom reprezentacijom i čiji povratak čekamo. On je takođe vrlo brz igrač, lucidan."

Na pomen Juventusa na Marakani i Pižon Petrović reaguje sa osmehom i oprezom.

"O rezultatu ne razmišljam jer bi to bio spektakl za sebe. Ponudu imamo ali sve ćemo izmeriti pre nego što donesemo odluku. Nekada su utakmice sa velikim timovima pred početak sezone bile tradicija Crvene zvezde ali vremena su se promenila", kaže Pižon Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: