Ponedeljak, 06.04.2009.

13:37

Ferguson prelazi u Zenit?

Fudbaler škotskog prvoligaša Rendžersa Beri Ferguson spreman je da na kraju sezone pređe u Zenit iz Sankt Peterburga, prenose engleski mediji.

Izvor: B92, Goal

Default images

Tridesetjednogodišnji fudbaler nedavno je suspendovan i oduzeta mu je kapitenska traka zbog ponašanja tokom kvalifikacionih utakmica Škotske za SP u Amsterdamu i protiv Islanda u Glazgovu. Ferguson je kažnjen zajedno sa klupskim kolegom Alanom Mekgregorom i nisu igrali protiv Islanda jer su posle poraza od Holandije (3:0) pili sa navijačima tokom cele noći.

Nakon toga dvojac Rendžersa je i doživotno suspendovan iz nacionalne selekcije Škotske zbog toga što su sa klupe za rezervne igrače nepristojno gestikulirali prema škotskim navijačima na meču protiv Islanda.

Posle ta dva incidenta Fergusonova budućnost u klubu, za koji je odigrao 360 mečeva i postigao 54 gola, ozbiljno je dovedena u pitanje.

Međutim izgleda da je trener ruskog Zenita Dik Advokat spreman da angažuje igrača sa kojim je već sarađivao u periodu od 1998. do 2002. godine kada je sa klupe vodio ekipu Rendžersa. Veruje se da je u pitanju transfer vredan 3.3 miliona evra.

"Siguran sam da svi u Škotskoj znaju šta mislim o Beriju Fergusonu", rekao je Advokat.

"On je još uvek vrhunski fudbaler. Možda mu samo trebaju novi izazovi", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: