Maleziji popodnevna trka do 2015.

Organizatori trke za Veliku nagradu Malezije objavili su u četvrtak da će do 2015. godine organizovati popodnevnu trku.

Izvor: B92, AFP

Četvrtak, 19.02.2009.

15:35

Default images

Prema rečima organizatora predložena noćna trka bi zahtevala novo osvteljenje pored staze koje je preskupo, a predsednik „Sepang“ Mahatir Mokhzani je rekao da je prvi čovek Formule 1 Berni Eklston pristao da start trke bude u 17 časova po lokalnom vremenu, dva sata kasnije nego što je prethodno bilo dogovoreno.

„Izmenili smo detalje ugovora. Trka će startovati u 17 časova po lokalnom vremenu i to je još jedan način da se kaže da nećemo imati noćnu trku sigurno do 2015. godine“, rekao je Mokhazani.

Mokhazani je rekao da će novi termin trke omogućiti gledaocima u Evrope da trku gledaju od 11 časova, umesto da se bude ranije, ali da će na stazu doći više navijača zbog nižih temperatura.

Velika nagrada Malezije će biti druga trka nove sezone, posle Australije, koja će takođe startovati u 17 časova po lokalnom vremenu.

Mokhazani je naglasio da troškovi osvetljenja staze „Sepnag“ nisu profitabilni u trenutnoj situaciji kada je ceo svet pogođen finansijskom krizom.

„Berni mi je rekao da više neće pominjati noćnu trku, a ja sam mu objasnio da se suočavamo sa globalnom ekonomskom krizom i da će noćna trka možda privući više gledalaca pored staze, a možda i neće. I na nas je uticala kriza, ali za gledaoce nudimo neke primamljive pakete pa očekujem da će 120.000 ljudi prisustvovati ovogodišnjoj trci“, naglasio je Mokhazani.

Malezija je prvi put bila domaćin vozačima Formule 1 1999. godine. Prema novom ugovoru koji je potpisan prošle godine, i u kome postoji mogućnost održavanja noćne trke, Malezija će imati trku u Formuli 1 sigurno do 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: