Serija A: Remi Parme i Juventusa

Izvor: A G

Nedelja, 11.11.2007.

18:38

Default images

U senci sukoba navijača Lacija i Juventusa u nedelju popodne igrano je 12. kolo italijanske Serije A. Meč Inter – Lacio je odložen, a incidenata je bilo i na utakmici Atalanta - Milan koja je prekinuta zbog upada domaćih navijača na teren. U odigranim duelima najzanimljivije je bilo u Parmi gde je domaćin igrao sa Juventusom 2:2, Fjorentina je poražena kod kuće od Udinezea 2:1, a Livorno je slavio na gostovanju Sijeni 3:2.

Meč u Parmi bio je izuzetno zanimljiv. Domaćin je vodio 2:0, a na kraju je Juve mogao i do pobede. Parma je do prednosti došla u 43. minutu golom Gasbaronija, a kada je Pisanu u 57. minutu povećao na 2:0, činilo se da bodovi idu domaćinu.

Tada je Ranijeri reagovao ubacivanjem Jakvinte, Salihamidžića i Tijaga, i to je donelo rezultat. Defanzivac Nikola Legrotalje je smanjio u 75. minutu, a nekoliko minuta kasnije obe ekipe su ostale sa desetoricom pošto su Kijelini i Morfeo zaradili isključenja.

Do kraja meča viđen je još jedan gol i još jedno isključenje. Vićenco Jakvinta je u 82. minutu postavio konačnih 2:2, a Koli je u poslednjem minutu utakmice isključen pa je Parma meč završila sa devetoricom na terenu.
Kristijano Doni smiruje navijaèe (Foto: AP)
Fjorentina je kiksnula nakon dve pobede u nizu, a pobedio ih je Udineze koji već sedam mečeva zaredom ne zna za poraz. Gosti iz Udina poveli su u 23. minutu golom reprezentativca Kvaljarele.

Viola se ipak ubrzo vratila pošto je Pacini već u 28. minutu izjednačio nakon što je Mutu bio spretniji u duelu sa Handanovićem. U drugom poluvremenu viđena je ista slika. Domaćin je napadao, a gosti su postigli gol. Strelac je ovog puta bio Di Natale nakon odličnog centaršuta Pepea sa desne strane.

Do kraja domaćin nije više uspeo da se vrati u meč, a levi bek Paskval je u 83. minutu zaradio i isključenje zbog preoštrog starta na Pepeu. U ekipi Udinezea svih 90 minuta odigrao je i bivši igrač Zvezde Aleksandar Luković.

Sijena je protiv Livorna bila bolja ekipa, imala je mnogo više loptu u posedu i čak 11 udaraca na gol više, ali su sva tri boda otišla gostima. Golove za Livorno postigli su Tavano, Bergvold i Knežević, dok su strelci za Sijenu bili Makarone i Loria.

U večernjem terminu na Olimpiku, trebalo je da igraju Roma i Kaljari, ali je i taj meč odložen, posle ubistva navijača Lacija od strane italijanske policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: