Svečano razdružen FSSCG

Vladimir NovakovićIzvor: B92, Beta Srbija i Crna Gora
Podeli

Fudbalski savez Srbije i Crne Gore u sredu je prestao da postoji, a nadležnosti te organizacije po automatizmu su prešle na Fudbalski savez Srbije.

Sednici Skupštine FS SCG prisustvovala su 24 od 30 delegata iz Srbije i 13 od 15 delegata iz Crne Gore, a odluka o razdruživanju dva saveza doneta je jednoglasno.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić izjavio je da je da su i Srbija i Crna Gora "krenule za svojim realnim potrebama".

"Danas je veliki dan za fudbal i u Srbiji i u Crnoj Gori. Dan kada ćemo preuzeti samostalnu odgovornost. Danas se svečano opraštamo od jedne prevaziđene ideje", rekao je Terzić.

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević rekao je da nema razloga da se dobra saradnja između dve države ne nastavi i posle razdvajanja.

"Od saradnje možemo da imamo samo koristi. Već od sutra počinjemo da radimo za budućnost fudbala. U Crnoj Gori imamo planove, ali se nadam i pomoći FIFA i UEFA", rekao je Savićević, na dan kada je Crna Gora primljena u UN kao 192. član. On je zatim dodao:

"Srbiji želim puno uspeha u budućnosti. Želim da je za dve godine vidim i navijam za nju na Evropskom prvenstvu, jer znam da imate potencijala."

Sednici Skupštine FS SCG prisustovali su i predstavnici FIFA i UEFA, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Ćurković.

"Predviđam vam svetlu budućnost. Imate sjajnu prošlost i nadam se da ćete uspeti da je prenesete u budućnost. UEFA i FIFA će učiniti sve moguće kako bi vam, ako bude bilo neophodno, pomogle", rekao je potpredsednik UEFA Per Omdal.

Dosadašnji predsednik FS SCG Tomislav Karadžić osvrnuo se na prethodni period i ocenio je da je ta organizacija ispunila obećanja data pre godinu dana kada je novo rukovodstvo i stupilo na čelo Saveza.

Prioritetni ciljevi Saveza bili su regularnost domaćeg takmičenja i bezbednost na stadionima, plasman na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i finansijska stabilizacija FS SCG.

Karadžić je, međutim, ocenio da je reprezentacija na Mundijalu ostvarila loš rezultat, ali da je Savez ispunio sve što je i bilo planirano.

"Nije bilo jedinstva, sloge i harmonije, koje su nas krasile u kvalifikacijama. Neki igrači su ispoljili mane za koje nismo znali. Desila nam se velika nesreća, ali smo za nju sami krivi... Radili smo u teškom dobu, kada se politika svuda osećala", rekao je Karadžić.

Sport

Zemljotres u Italiji

Danas pred sportskim tribunalom u Rimu počinje suđenje klubovima i licima optuženim za sportsku prevaru. Velikani kalča - Juventus, Milan, Lacio i Fjorentina, 10

Fudbal četvrtak 29.06. 13:15 Komentara: 26

Henman: "Vratiću se"

Britanski teniser Tim Henman izjavio je da će nastaviti da igra i posle teškog poraza od branioca titule Rožea Federera. Prošlogodišnji šampion je u sredu porazio

Tenis četvrtak 29.06. 14:00 Komentara: 3

Ana i Jelena u drugom kolu

Najbolje teniserke SCG ostvarile su u prvom kolu Vimbldona pobede bez izgubljenog seta. Ana Ivanović je savladala Emanuelu Galjardi iz Švajcarske, uz dosta problema,

Tenis četvrtak 29.06. 08:35 Komentara: 9

Tužbe protiv čelnika KKCZ

Beogradska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Živorada Anđelkovića, predsednika Skupštine KK Crvena zvezda, i Igora Žeželja, generalnog menadžera kluba,

Košarka četvrtak 29.06. 08:31 Komentara: 27

Brazil u 1/4 finalu

Reprezentacija Brazila plasirala se u 1/4 finale SP posle pobede nad Ganom sa 3:0. Strelci su bili Ronaldo u 5. minutu, Adrijano u 46. i Ze Roberto u 84. Vodeći

Mundijal četvrtak 29.06. 08:28 Komentara: 25
strana 1 od 2 idi na stranu