"Plavi" srušili nadmene domaćine

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Četvrtak, 25.05.2006.

22:46

Default images

Mlada fudbalska reprezentacija SCG u velikom stilu se vratila u borbu za plasman u polufinale Evropskog prvenstva, koje se igra u Portugalu.

“Plavi” su u drugom kolu pobedili domaću selekciju Portugala rezultatom 2:0, posle odlične predstave.

Prvi gol za našu selekciju postigao je Milan Purović u 17. minutu, a konačnih 2:0 postavio je Bane Ivanović u 65. minutu.

Drugi gol postignut je posle kornera koji je posledica neiskorišćenog jedanaesterca, kada je portugalski golman odbranio udarac Nenada Milijaša. Penal i crveni karton za protivničkog fudbalera sjajnim prodorom iznudio je Miloš Krasić.

Osim dva gola i penala, naš tim je propustio nekoliko fenomenalnih prilika, pogotovo u poslednjih dvadesetak minuta meča.

Portugal je ozbiljno delovao samo u drugoj četvrtini utakmice, kada su Stojković i pojačana odbrana sprečili izjednačenje u nekoliko navrata.

Pred selekcijom SCG sada je jasan put – u slučaju pobede nad već kvalifikovanom Francuskom (osim ako ne izgubi od SCG sa 6 golova razlike, a Nemačka savlada Portugal), naš tim će ići u polufinale.

U slučaju remija, tim Dragana Okuke zavisi od drugog meča i mora se nadati pobedi Portugalaca. Ukoliko Francuzi budu bolji, “plave” dalje vodi pobeda portugalskog tima nad Nemačkom od jednog ili dva gola razlike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: