Svetski vrh na Mihinom oproštaju

Izvor: Željko Èaèija

Ponedeljak, 27.02.2006.

12:11

Default images

Siniša Mihajlović zvanično će se oprostiti od igranja fudbala krajem jula ili početkom avgusta na stadionu Vojvodine u Novom Sadu.

"Odlučio sam da to bude posle SP, a pre početka priprema za novu sezonu. Najpre ću pozvati one koji su sa mnom igrali u Vojvodini i Crvenoj zvezdi. Dakle, Šestić, Jokanović, Tanjga, Šapurić, Vorkapić, Mijić, Vujačić, pa Savićević, Jugović, Stojanović, Belodedić, Prosinečki, Binič, Vasilijević i ostali. Sa jednima sam osvojio titulu a sa drugima dosegao evropske i svetske visine", rekao je Mihajlović.

U ekipi koja dolazi iz inostranstva biće mnogo zvučnih imena.

"Pozvaću Gulita, Figa, Nedveda, Adrija i naravno Dejana, pa igrače sa kojima sam u Laciju osvojio Skudeto: Peruci, Nesta i Vijeri. Ne zaboravljam ni Peđu Mijatovića sa kojim sam dugo bio u reprezentaciji".

Jednu grupu činiće grupa fudbalera sa kojima nije igrao ali ih poštuje kao sportske rivale i doživljava ih kao svoje prijatelje.

"Tu su Maldini, Toti, Pipo Inzagi i još neki. Mi jesmo bili ljuti rivali na terenu ali smo se u međuvremenu zbližili i postali veliki prijatelji".

Što se trenera tiče, biće mesta za sve koji su zaslužni za njegovu blistavu karijeru.

"Naravno, Vujadin Boškov, Erikson, Ljupko Petrović, Milorad Kosanović i naravno Roberto Manćini".

Sav prihod od utakmice biće uplaćem u humanitarne svrhe.

"Sve što bude prikupljeno, a nadam se punom stadionu, biće uplaćeno na račun dečijeg sela u Sremskoj kamenici", rekao je Miha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: