OKS: Rešenje u interesu sportista

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je da problem finansiranja može da se reši razgovorima, a ne polemikom u medijima plivačkog saveza i ministarstva.

Izvor: NL

Nedelja, 25.01.2015.

13:15

Default images

OKS je istakao da smatra svojom obavezom da pomogne u nalaženju rešenja ovog problema i da je prioritet pružanje adekvatnih uslova našim najboljim plivačima.

"Smatramo obavezom da pomognemo u nalaženju adekvatnog rešenja, koje će prvenstveno biti u interesu sportista, među kojima ima kandidata za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama u Riju", saopštio je OKS.

Plivački savez Srbije i ministarstvo omladine i sporta polemisali su prethodnih dana u medijima oko finansiranja tog sporta, a OKS je naveo da želi da se nađe izlaz iz nastale situacije.

"Verujemo da budući razgovori mogu doneti pozitivne rezultate u najkraćem roku, kako bi sportisti nastavili da se spremaju za izazove, posebno imajući u vidu neospornu podršku koju Vlada i ministarstvo kroz programe finansiranja u kontinuitetu daju olimpijskim sportovima", dodaje se u saopštenju.

OKS je saopštio da nema nameru da preispituje odluke ministarstva, niti da narušava autonomiju Plivačkog saveza Srbije.

Kako je saopšteno, OKS prati situaciju i cilj te organizacije da se obezbede maksimalni uslovi za pripremu i takmičenje vrhunskih sportista.

Olimpijski komitet Srbije saopštio je da, kao i ministarstvo omladine i sporta, neće dozvoliti da programi srpskih vrhunskih plivača na bilo koji način trpe posledice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: